Поранешниот Креативен Директор на Battlefield “Lars Gustavsson – Mr. Battlefield” основа ново студио

Lars Gustavsson, поранешниот креативен директор на игрите Battlefield од DICE и – многу поважно – човекот што порано го нарекуваа „Mr Battlefield“, има ново студио. Претставено утрово, TTK Games е ново студио со седиште во Стокхолм, кое работи на „нова, next-gen online shooter“.

Може ли таа нова игра да земе некои детали од Battlefield? Кој може да каже… Ќе поминат години додека не го видиме на дело, но можеби ќе можеме да сфатиме нешто од останатите основачи на ТТК. Придружувајќи се на Gustavsson како коосновачи се:

  • Daniel Berlin, поранешен водечки World дизајнер и дизајнерски директор на повеќето Battlefield игри
  • Vidar Nygren, поранешен технички директор на Battlefield и човекот кој го водеше развојот на Frostbite енџинот на EA
  • Peter Hoyles, поранешен уметнички директор на студиото за DICE LA и уметник на повеќе игри од серијалот на Battlefield

Сите овие 4 коосновачи ќе тераат кон една цел… Или ќе направат нова слична игра на Battlefield која ќе биде подобра од тоа што го има сега, или едноставно се згадени од целата таа франшиза и сакаат да направат нешто сосема ново.

ТТК велат дека имаат обезбедено „значително финансирање“ за своите проекти, што секако звучи убаво, и вели дека ја задржала и својата „креативна слобода“.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Според новиот извештај на Dealabs, доверливиот протекувач billbil-kun тврди дека God of War Ragnarök наскоро ќе добие најава за PC.

Извештајот проценува дека верзијата за компјутер ќе биде „објавена некаде во мај 2024 година“, лабаво преведена. Се додава дека најавата би можела да пристигне за време на новата изложба на PlayStation, која, исто така, веројатно доаѓа овој месец.

Dealabs, исто така, споменува дека не може да го потврди датумот на објавување за PC верзијата на God of War Ragnarök, иако го истакнува датумот на лансирање на оригиналот во 2022 година.

God of War Ragnarök е еден од најценетите ексклузивни наслови на PlayStation. Сепак, PlayStation ќе ја објави Ghost of Tsushima Director’s Cut за ПЦ следната недела на 16 мај. Значи, постои преседан за слични планови.

И покрај некои измешани чувства за PSN, новата верзија за компјутер на Ghost of Tsushima изненадувачки ќе ги вклучи и трофеите на PlayStation и преклопот. Не е јасно дали овие карактеристики на компјутер ќе се прошират на наслов како God of War Ragnarök.

Billbil-kun успешно објави различни вести од индустријата и други неизбежни најави. Ова ги вклучува тврдењата за Death Stranding 2 од јануари 2024 година. Набргу потоа, Death Stranding 2 доби нов трејлер за приказната.

Значи, многу е веројатно дека доаѓа најавата за God of War Ragnarök. Сепак, ништо не е потврдено, а PlayStation се уште официјално не се закачи или откри ништо.