Најавена е нова Harry Potter Quidditch игра

Warner Bros. Games денеска објави нова видео игра поставена во светот на Harry Potter која се фокусира на спортот Quidditch. Кога Hogwarts Legacy беше објавен од WB Games годинава, немаше Quidditch, што беше една од најбараните функции што играчите сакаа да ја видат. Сега, се чини дека овој недостаток на квидич се должи на фактот што WB Games работеше на целосно засебно искуство што желните фанови ќе можат да го проверат наскоро.

Објавено без предупредување на социјалните мрежи денес, WB Games го откри Harry Potter: Quidditch Champions. Претстојната игра е опишана како „комплетно, самостојно искуство со квидич“ кое „ги вклучува играчите во спортот на квидич и други авантури со метли заедно со пријателите во натпреварувачки амбиент со повеќе играчи“. Quidditch Champions е подготвен да биде објавена на PC и конзоли и се вели дека се работи повеќе години во Unbroken Studios.

Иако деталите околу официјалното претставување на Harry Potter: Quidditch Champions сè уште не се обезбедени, WB Games ќе им овозможи на луѓето да почнат да ја играат играта подоцна оваа недела. Поточно, WB Games ќе одржува ограничени плеј-тест сесии за шампионите во квидич на 21-ви и 22-ри април. Оние кои сакаат да се пријават за потенцијално да бидат дел од оваа бета верзија за играта, сега можат да се упатат на официјалната веб-страница на WB Games за да се обидат да бидат вклучени.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Golden Axe, класичната аркадна и конзолна игра од SEGA, добива своја ТВ серија на Comedy Central. Новото анимирано шоу ќе има 10 епизоди.

Актерската екипа за Golden Axe ги вклучува Метју Рис, Дени Пуди, Лијам Мекинтајр, Лиза Гилрој и Карл Тарт. Во шоуто ќе бидат Мајк Мекмахан од Solar Opposites и Џо Чендлер од American Dead извршен продуцент на серијата. Претседателот и извршен директор на SEGA Sammy, Харуки Сатоми, SEGA Corp COO и претседателот Шуџи Уцуми и Тору Накахара, исто така, ќе помогнат во извршниот продуцент на шоуто.

“In a hilarious and loving homage to Sega’s 1989 video game series, Golden Axe follows veteran warriors Ax Battler, Tyris Flare and Gilius Thunderhead as they once again battle to save Yuria from the evil giant Death Adder who just won’t seem to stay dead. Fortunately, this time they have the inexperienced and underprepared Hampton Squib on their side.

As far as the characters go, Rhys will voice Gilius Thunderhead, a battle dwarf with “poor hygiene and a chip on his shoulder.” Pudi voices Hampton Squib, “a naive, inexperienced first time adventurer who has dreamt of questing his entire life.

Gilroy plays Tyris Flare, a battle sorceress who is “deadly in a fight and even deadlier with her sharp wit.” McIntyre plays Ax Battler, a barbarian warrior who abides by a code of honor while also having a “sweet golden retriever demeanor.

Официјалната дескрипција на серијата