Hogwarts Legacy ова лето добива нови ажурирања

Според најновиот твит објавен од страна на самата игра – Hogwarts Legacy, добиваме нови информации дека ова лето играта добива голем број на нови ажурирања.

Дополнитено дознаваме дека контент кој до сега беше есклузива само за PlayStation, ќе биде достапен и на останатите платформи ова лето.

Контентот кој што за сега е есклузива за PlayStation е Haunted Hogsmeade Quest, Hogsmeade Shop, и shopkeeper cosmetic. Доколку се направи Pre-Order ќе се добијат бондуси како Felix Felicis напивка за како да се научи.

За сега нема точна дата кога во летото би можеле да ја видиме оваа верзија за сите платформи.

Рецептот за напивка Феликс Фелисис беше бонус пред нарачка, па може да не се појави.

Исто така, твитот не спомнува конкретни платформи. Но, ексклузивите најверојатно ќе бидат објавени на сите достапни платформи.

Hogwarts Legacy моментално е достапно на компјутер, PlayStation, Xbox и Nintendo Switch.

Не е јасно дали ексклузивите на PlayStation ќе бидат лансирани одеднаш.

Тие едноставно би можеле да се шират една преку друга платформа со текот на времето.

На крајот на краиштата, верзијата на Nintendo Switch на Hogwarts Legacy на крајот беше одложена минатата година.

Наследството на Хогвортс продолжува да напредува и беше голем успех во 2023 година.

Всушност, се шпекулира дека веќе се подготвува продолжение на играта.

Ова секако би бил разумен потег.

Само минатата недела, податоците од Circana сугерираа дека Hogwarts Legacy е најпродаваната игра во 2023 година. Ова го означи првпат по години некоја игра да ја надмине титулата Call of Duty или Rockstar.

Програмерите не елаборираа за нивните ажурирања на наследството на Хогвортс што доаѓаат ова лето.

МАРКЕТИНГ

Тагови:

Спорели на:

About The Author

Штотуку беше потврдено кој ќе го игра најголемиот дел од групата пријатели на Аби во The Last of Us за втората сезона која треба да ја видиме во 2025 година. Во моментов, снимањето за сезоната е започнато и најголемите улоги кои се снимаат моментално се со Педро Паскал и Бела Ремзи. Последни информации што знаеме за сниањето е дека се одвива во Канада. Денес, ликовите на Мани, Мел, Овен и Нора беа потврдени дека се избрани.

Ако сте ја играле The Last of Us Part II, ќе знаете точно кои се Нора, Мани, Овен и Мел. Тие играат прилично важни споредни улоги во играта од 2020 година, иако нивното место во втората сезона од серијата допрва треба да се преполни.

Еве го неодамна откриениот кастинг:

  • Manny – Danny Ramirez (Top Gun: Maverick)
  • Mel – Ariela Barer (Marvel’s Runaways)
  • Nora – Tati Gabrielle (Uncharted)
  • Owen – Spencer Lord (Riverdale)