Everybody’s Golf Online ги гаси своите сервери во септември 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Ако сте ги посетувале линковите на интернет во Everybody’s Golf, вашите денови на зелено сега се одбројани. Sony објави дека онлајн серверите за насловот за 2017 година ќе се исклучат подоцна оваа година.

Исклучувањето се случува на 30 септември, според пораката што се појавува кога ќе ја посетите страницата на PlayStation Store на играта. Исто така, се наведува дека „сите онлајн функции (вклучувајќи ги и режимите за онлајн мултиплеер) ќе престанат на тој датум. Сè уште ќе можете да играте и да уживате во играта во офлајн режими за еден играч“. Тоа значи дека Everybody Golf ќе го изгуби своето онлајн истражување на отворен терен, каде играчите можат слободно да шетаат по терените и да комуницираат со другите играчи. Исто така, им дозволува на играчите да се впуштат во активности што не се голф, како што се риболов и пливање. Конкурентните опции како што е режимот на трева на играта и меѓународните турнири, исто така, ќе паднат на патот.

Понатаму, ова значи дека следните трофеи зависни од онлајн повеќе нема да бидат достапни:

Platinum Trophy – “Push it to the Limit!”

Gold Trophy – “Walking Encyclopaedia”

Bronze Trophy – “Online Debut”

Everybody Golf беше лансиран во август 2017 година и беше првиот влез кој го отфрли брендот Hot Shots Golf во Северна Америка (во Јапонија секогаш беше Everybody’s Golf). Иако не беше точно дупка во однос на карактеристиките или длабочината надвор од кутијата, секогаш е тажно да се види уште еден онлајн режим кој паѓа на серверот. Нема официјално објаснување за исклучувањето, но одржувањето на серверите чини пари. Мора да се претпостави дека онлајн заедницата не е доволно активна за да го оправда запалувањето на светлата во овој момент.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

WP Post Author

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

PlayStation претстави нов трејлер пред објавувањето на God of War Ragnarök.

Овој трејлер, насловен Myths of Midgard, нуди кратко резиме на епот на God of War од 2018 година. Во него глуми Felicia Day, додека таа ја раскажува досегашната приказна за Кратос и Атреус. Во текот на прераскажувањето, кое изобилува со навистина прекрасни уметнички дела, има и мали „изненадувања“ од Мимир што го знае сето тоа.

Има и нов блог за PlayStation кој ја детализира приказната, иако се разбира сето тоа завршува пред да започне Рагнарок. God of War Ragnarök треба да излезе во среда, 9-ти ноември и за PlayStation 4 и PS5.

Пред ова издание, Sony ги детализираше различните изданија што играчите ќе можат да ги добијат. Ова го вклучува и Jotnar Edition, чија цена е 230 долари. За ова, ќе добиете многу фенси физички предмети и дигитален код за играта – но без диск. Како што, за жал, стана норма, сепак, веќе го искористуваат ентузијазмот на обожавателите за серијата God of War, со ограничено издание на верзии на God of War Ragnarök кои се појавуваат на сајтови како што е eBay за повеќе од двојно повисока цена од малопродажбата.