Дигиталните човечки лица стануваат морничаво точни

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Со започнувањето на Конференцијата за развивачи на игри (GDC) за 2022 година оваа недела, програмерите кои стојат зад Unity енџинот објавија ново демо за графичка технологија во реално време наречено „Непријатели“. Со надеж дека технологијата нема да стане наш непријател.

Видеото е релативно едноставно во заплетот и поставувањето – барем на почетокот. Една жена седи на шаховска табла, а потоа нејзината маса почнува да се префрла во земјата преку механизиран лифт. Камерата гледа нагоре додека ѕидовите околу ликот се движат со помош на стотици ситни механички парчиња. На крајот, камерата почнува да се префрла на самиот лик, додека таа почнува да си игра со шаховските фигури. Целата манекенка изгледа речиси реално, со брчките во рацете, крпата на кошулата и косата на главата кои се вистинските истакнати овде. Иако ваквите демо-прикази честопати се со години пред практичната имплементација, Unity откри дека нејзиниот нов систем за коса и „дигитален сет на алатки“ ќе дојдат во програмата наскоро – „месец или два“ ​​според блогот што излезе со демонстрацијата.

Демото е сопствен приказ за технологијата, но гореспоменатиот блог на веб-страницата на Unity објаснува како функционира дел од новата технологија за рендерирање во реално време и што ја прави толку импресивна, особено зборувајќи за фокусот на косата и лицето на ликот.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

WP Post Author

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

PlayStation претстави нов трејлер пред објавувањето на God of War Ragnarök.

Овој трејлер, насловен Myths of Midgard, нуди кратко резиме на епот на God of War од 2018 година. Во него глуми Felicia Day, додека таа ја раскажува досегашната приказна за Кратос и Атреус. Во текот на прераскажувањето, кое изобилува со навистина прекрасни уметнички дела, има и мали „изненадувања“ од Мимир што го знае сето тоа.

Има и нов блог за PlayStation кој ја детализира приказната, иако се разбира сето тоа завршува пред да започне Рагнарок. God of War Ragnarök треба да излезе во среда, 9-ти ноември и за PlayStation 4 и PS5.

Пред ова издание, Sony ги детализираше различните изданија што играчите ќе можат да ги добијат. Ова го вклучува и Jotnar Edition, чија цена е 230 долари. За ова, ќе добиете многу фенси физички предмети и дигитален код за играта – но без диск. Како што, за жал, стана норма, сепак, веќе го искористуваат ентузијазмот на обожавателите за серијата God of War, со ограничено издание на верзии на God of War Ragnarök кои се појавуваат на сајтови како што е eBay за повеќе од двојно повисока цена од малопродажбата.