Фанови на Super Mario Bros направиле Remake на играта со Chris Pratt

Еден доживотен обожавател на Nintendo одлучил да направи реалистичен римејк на Super Mario Bros и објави трејлер во стил на филм на YouTube за да го си ги документира ажурирањата и тоа он што го работи. YouTube-рот, кој ги постави видеата на каналот Re-Imagined Games, почна да работи на римејкот пред повеќе од два месеци. За да ја создаде играта, морал да го научи Unreal Engine 5 со нула искуство во развојот на видео игри! Е тоа се вика легенда и фанатик на Гејминг, посебно на Nintendo!

Re-Imagined Games постави филмски трејлер за римејкот и некои снимки од игра на почетокот на оваа недела, кои ќе ги најдете подоле:

Super Mario Remake trailer.

Super Mario Remake – first look at gameplay.

Лицето зад Re-Imagined Games е професионален дигитален уметник и дефинитивно направил брилијантна работа за да го направат Chris Pratt како Mario да изгледа реално. Но, самиот трејлер е исто така одлично направен, комплетиран со сценарио во стилот на Honest Trailers и глас кој звучи сомнително како Jon Baily од Honest Trailers.

Речиси сè во оваа игра е направено од нула, вклучувајќи го и 3D моделот на Chris Pratt, сопствени средства со тврд изглед на „реализмот“, како и прилагоден модел на карактери и анимации за движењата на Pratt. Повеќе детали за нивниот процес на учење може да најдете во ова видео од јули.

Remaking Super Mario Bros, starring Chris Pratt!

Нивното следно ажурирање ќе го вклучи Jack Black како Bowser, а потоа се планира и Charlie Day како Luigi што може да се игра. Се надеваме дека ќе продолжат да се забавуваат додека учат и додаваат повеќе во играта, бидејќи тој факт навистина доаѓа до израз кога ги гледате нивните видеа и ја гледате прогресијата на играта.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.