Crossroads – Нова Pre-Apocalyptic co-op игра од Piece of Cake Studios

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Студиото Piece of Cake го објави трејлерот за Crossroads, предапокалиптична кооперативна акциона игра каде играчите се придружуваат на Братството како натприроден ловец за да се борат со смртоносните чудовишта низ селата кои што ги има во САД. За сега не знаеме на кои платформи ќе дојде играта, а за жал не знаеме ни кога точно треба да ја добиеме играта.

Crossroads is an action cooperative multiplayer game. Become a supernatural hunter, join the Brotherhood and fight deadly monsters with your friends across the United States countryside in this pre-apocalyptic cooperative action game

Преглед на играта даден од Piece of Cake Studios

Приказната на играта

Во Соединетите Држави, злите сили отворија портали кои привлекуваат натприродни суштества во нашиот свет. Додека паранормалните феномени се зголемуваа, постоењето на демони, вампири, врколаци и други смртоносни чудовишта не престануваа да доаѓаат. Исплашено и неспособно да се бори, населението е евакуирано од областите, сега во карантин со слаба војска. За среќа, со векови, тајното друштво на натприродни ловци се подготвуваа за овој ден!”

Клучни карактеристики

“Сами, со пријатели или во тим, играчите стануваат натприродни ловци од тајно друштво и ги истражуваат Соединетите држави за да ја спречат пеколната инвазија. Од опседнети полиња со пченка до вампирско гнездо, тие патуваат низ различни држави за да ги ловат овие чудовишта и да ги затворат злите портали. Тие се придружуваат на други групи ловци да се борат рамо до рамо!”

Погледнете ги првите слики во галеријата. Посетете ја нивната официјална веб-страница овде.

МАРКЕТИНГ

Тагови:

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Warframe (2) ќе биде Souls игра? Или воопшто нема да е побрзана со Warframe

Warframe е на пазарот веќе долго време, и играта е на исто прекарасно ниво од нејзиното ланисрање до денес. Инвеститорот, Digital Extremes, има намера да ја одржува играта и да работи во наредните времиња, но тоа не значи дека не истражува и други начини за производство на игри.

Имено, Digital Extremes штотуку стави заштитен знак на љубопитна нова интелектуална сопственост, „Soulframe“. Постои јасна, и веројатно намерна, сличност помеѓу насловите Soulframe и Warframe, што наведе некои да веруваат дека развивачот би можел да биде во раните фази на производство на целосно продолжение на една од најдолготрајните игри во живо.

Иако е една од најпопуларните стари игри на Steam, Warframe континуирано добива големи нови ажурирања на содржина и пакети за проширување за играчите да уживаат. Digital Extremes е обврзана да се обиде да ја одржи играта и да работи што е можно подолго, но постоењето на трговската марка Soulframe може многу добро да сугерира дека студиото може да се обиде да истражи други опции во текот на следните неколку години, особено затоа што повеќето од Другите проекти на DE кои не се од Warframe, како што е The Amazing Eternals, завршија откажани поради слабиот интерес на играчите.

Бидејќи моментално не се знае практично ништо за Soulframe, вреди да се истакне дека тоа може да биде и проект кој е целосно неповрзан со Warframe, бидејќи зборот директно упатува на биомеханичките конструкции што играчите ги користат во борба. За таа цел, изгледа како сигурна претпоставка дека, ако ова биде продолжение, на некој начин ќе го задржи зборот „Warframe“. Тековната верзија на трговската марка на Digital Extremes едноставно вели дека тоа е, всушност, видео игра со некој вид елементи на онлајн услуга.

Дали Soulframe се однесува на Warframe или не, ќе биде големото прашање што Digital Extremes ќе го разјасни порано или подоцна. Малку е веројатно дека DE наскоро ќе престане да го поддржува својот најважен производ, со големи ажурирања на содржината, како што е одложеното проширување на Warframe Duviri Paradox, што допрва треба да излезе.

Фактот дека Warframe е сè уште популарен и често се појавува на листите на најдобрите игри со услуги во живо на пазарот доволно зборува за посветеноста на Digital Extremes на својот водечки производ. Бидејќи претходните обиди на студиото за диверзификација или целосно пропаднаа или едноставно пропаднаа – како во случајот со Sword Coast Legends – не е чудно да се види DE како се обидува да воспостави поразновидно портфолио на игри.