Добивме тизер за Ticket to Ride Legacy

All Aboard!!!!!!

Изгледа дека на пат е следната верзија на мега популарната друштвена игра Ticket to Ride која ќе биде Legacy верзија. Креаторите од Days of Wonder објави трејлер за новата верзија на Ticket to Ride, друштвената игра која се однесува на изградба на железнички линии до различни дестинации. Дизајнерите на ова ново издание се креаторот на Ticket to Ride, Alan Moon, креаторот на Pandemic, Matt Leacock и дизајнерот Risk: Legacy, Rob Daviau. Многу фанови се задоволни дека овој тизер ни прикажува дека оваа игра ќе биде Legacy верзија од Ticket to Ride.

Стилот на Legacy игрите се пресврт на популарните концепти на игрите но со тоа што се додава многу нови кампањи и целосно нови промени на самите игри. Daviau го измисли концептот на играта со Risk: Legacy, во кој играчите можат трајно да ја менуваат играта или да добијат други посебни предности врз основа на тоа кој победил во секоја игра. Daviau и Likok работеа заедно на трилогијата – Pandemic Legacy, која доби специјална награда на Spiel des Jahres. Издадени се неколку други наследени верзии на популарни игри, вклучувајќи ги Betrayal Legacy и Machi Koro Legacy.

Ticket to Ride, се разбира, е една од најдобрите модерни друштвени игри и создаде франшиза со различни мапи и неколку варијанти на правила. Јадрото на секоја игра Ticket to Ride вклучува обид да се освојат поени со поставување на железнички маркери на обоени простори помеѓу два града за да се формираат рути. Одредени градови имаат само ограничен број на правци кои одат во нив, така што играчите мора стратешки да бараат простор со нивниот ограничен број на шини.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Според новиот извештај на Dealabs, доверливиот протекувач billbil-kun тврди дека God of War Ragnarök наскоро ќе добие најава за PC.

Извештајот проценува дека верзијата за компјутер ќе биде „објавена некаде во мај 2024 година“, лабаво преведена. Се додава дека најавата би можела да пристигне за време на новата изложба на PlayStation, која, исто така, веројатно доаѓа овој месец.

Dealabs, исто така, споменува дека не може да го потврди датумот на објавување за PC верзијата на God of War Ragnarök, иако го истакнува датумот на лансирање на оригиналот во 2022 година.

God of War Ragnarök е еден од најценетите ексклузивни наслови на PlayStation. Сепак, PlayStation ќе ја објави Ghost of Tsushima Director’s Cut за ПЦ следната недела на 16 мај. Значи, постои преседан за слични планови.

И покрај некои измешани чувства за PSN, новата верзија за компјутер на Ghost of Tsushima изненадувачки ќе ги вклучи и трофеите на PlayStation и преклопот. Не е јасно дали овие карактеристики на компјутер ќе се прошират на наслов како God of War Ragnarök.

Billbil-kun успешно објави различни вести од индустријата и други неизбежни најави. Ова ги вклучува тврдењата за Death Stranding 2 од јануари 2024 година. Набргу потоа, Death Stranding 2 доби нов трејлер за приказната.

Значи, многу е веројатно дека доаѓа најавата за God of War Ragnarök. Сепак, ништо не е потврдено, а PlayStation се уште официјално не се закачи или откри ништо.