Игрици

Blizzard ги купи креаторите на Spellbreak Proletariat да работат на World of Warcraft

Вчера, креаторите на Spellbreak, Proletariat, објави блог-пост со детали за иднината на нивниот Spell-Based Battle Royale што беше лансиран пред неколку години. Во него, студиото откри дека серверите за Spellbreak ќе се исклучат на почетокот на 2023 година, со што практично ќе се стави крај на траењето на овој Battle Royale. Ова гасење на серверите […]

Прочитај повеќе
Новости

World of Warcraft: Dragonflight пристигнува оваа година

Следната експанзија на World of Warcraft, Dragonflight, сега е достапна за преднарачки. Изненадување што повеќето играчи не го предвидеа доаѓањето, исто така е планирано да пристигне пред крајот на 2022 година. Четири различни изданија на Dragonflight се достапни за преднарачка: Standard издание од 50 долари, Heroic издание од 70 долари, Epic издание од 90 долари, […]

Прочитај повеќе
Новости

Пристигнува Warcraft Mobile

Do You Guys Not Have Phones Part.2 Компанијата Blizzard официјално ќе ја прикаже својата нова мобилна игра која ќе е сместена во светот на Warcraft на 3ти мај, настанот ќе започне во 19:00 “The Warcraft universe continues to capture imaginations across the globe with enlightening experiences and immersive gameplay, that are the foundation for World […]

Прочитај повеќе
Игрици

World of Warcraft: Dragonflight – Се што треба да знаете

Азерот и неговите херои се издигнуваат на небото во најновата експанзија на World of Warcraft, Dragonflight. Blizzard ја објави World of Warcraft: Dragonflight, за време на стримот што вклучуваше преглед на проширувањето и најавата за World of Warcraft Classic: Wrath of the Lich King. Најавата за проширувањето вклучуваше многу лош трејлер кој им даде на […]

Прочитај повеќе
PC

The Jailer е победен на Mythic Difficulty после 277 мачни обиди

Трката да се биде првиот еснаф од World of Warcraft што ќе ја заврши последната рација на проширувањето на играта Shadowlands на најголема тешкотија конечно заврши, и беше мачна. Повеќето трки WoW Mythic World First траат околу една недела со речиси постојани обиди од врвните светски еснафи WoW. Тоа беше случај со двете претходни рации […]

Прочитај повеќе