Nintendo

Metroid Dread помина нов мајлстон во продажба

Metroid Dread беше голем критички успех на Nintendo Switch минатата година, добивајќи бројни награди, вклучувајќи ја и најдобрата акциона/авантуристичка игра на The Game Awards. Играта исто така се претстави добро комерцијално за Nintendo, соборувајќи ги претходните рекорди поставени од серијата. Според Кристофер Дринг од GamesIndustry.biz, Dread сега е третата најпродавана игра на Metroid во Обединетото […]

Прочитај повеќе
Nintendo

Достапен Nintendo Switch System Update 14.0.0, конечно добиваме фолдери

Nintendo објави дека е достапно ажурирањето на системот Nintendo Switch 14.0.0, конечно додавајќи папки во нивната хибридна конзола. Еве го целосниот преглед на ажурирањето: Сега можете да креирате групи/фолдери за да ви помогнат да ги организирате насловите на софтверот Создавањето групи за различни жанрови на игри, девелопери или што и да било што сакате да […]

Прочитај повеќе
PC

Акционата Roguelike Sidescroller игра Ghost Song оваа година пристигнува на PC

За сите оние кои сакаат повеќе Metrodivania игри во ново руво, Humble Games се подготвува да ја објави акционата игра со странично лизгање на Old Moon, Ghost Song. Ghost Song носи приказна за семејство, искупување и храброст придружена со голема доза на акција, позната механика на игра и прецизни контроли кои реагираат. Дел од акцијата […]

Прочитај повеќе
Nintendo

Платформерот Imp of the Sun доаѓа и на Nintendo Switch

2D акциониот платформер Imp of the Sun ќе доаѓа и за Nintendo Switch, потврдија Fireshine Games и Sunwolf Entertainment. Играта првично беше најавена за PC, и беше одложена изминатава година, па ќе биде објавена оваа година, а ќе биде достапна на Steam и на Epic Game Store. Imp of the Sun комбинира брза борба и […]

Прочитај повеќе
Nintendo

Nintendo Switch Online добива 3 нови SEGA GENESIS игри

Игрите Super Fantasy Zone, Alien Soldier и Light Crusader се додадени во библиотеката Sega Genesis за Nintendo Switch Online. Од денес игрите се достапни за сите корисници кои што претплатени на Switch Online и Expansion Pass. Тие овозможуваат пристап до игрите со конзолите N64 и Sega Gensis. Super Fantasy Zone е шутер игра во која […]

Прочитај повеќе