Игрици

Counter-Strike 2 пристигнува оваа среда! Можеби?

Counter-Strike 2 навидум ќе излезе многу, многу наскоро! Valve е една од најпочитуваните компании за видео игри. Тие се најпознати по создавањето на Steam, водечкот сервис за купување и симнување игри на PC веќе многу години. Платформата сега е стара 20 години и стана уште попопуларна во последната година благодарение на објавувањето на Steam Deck,

Прочитај повеќе
Новости Еспорт

Kyxsan: I Know a Guy… His Name Is Cacanito!

Откако Apeks го направија трансферот со Kyxsan, со кого за 6 месеци од кога заигра со нив завршија на 8мо место на светската табела на CS:GO (од предходен пад на 129 место), и стигнаа до полуфинале на Major-от, беше прашање на време кога некој од поголемите CS организации ќе се заинтересираат за некои од имињата

Прочитај повеќе
Новости Еспорт

ЛЕЛЕ ЛУЃЕ ШТО НАПРАВИВМЕ!! (по втор пат)

Што е подобро од една меѓународна титула? Две! Нашите момци повторно успеаа да издвојат победа на меѓународниот еспорт шампионат, IESF WEC 14. По долга битка низ плејоф фазата, нашите момци повторно успеаа да го веат македонското знаме како шампиони во CS:GO. Нашите легенди,Дамјан “kyxsan” СтоилковскиЈане “aidKiT” АпостолоскиАлександар “CacaNito” ЌулукоскиДаниел “dan1” Глигоров иПавле “stYleEeZ” Стојановски заслужено

Прочитај повеќе
Колумна

Сакса кралу, фала ти!

Дали сте ја слушнале поговорката „Ние стоиме на рамењата на џинови“ или во оригинална форма „We stand of the shoulders of giants“. Таа поговорка е потсетник дека пред нас имало некои големи луѓе кои овозможиле денес обичниот човек има подобар квалитет на живот од некогаш што имале кралевите. Жално е што во 21 век на

Прочитај повеќе