Новости Еспорт

Kyxsan: I Know a Guy… His Name Is Cacanito!

Откако Apeks го направија трансферот со Kyxsan, со кого за 6 месеци од кога заигра со нив завршија на 8мо место на светската

Прочитај повеќе
Колумна

Вовед во Мијазаки

Како главен ‘’Souls Game’’ љубител помеѓу моите пријатели, од време на време го добивам прашањето  „Брат, дали да ја зеам Elden Ring /

Прочитај повеќе
Колумна PC Еспорт

Дали Киксан ќе биде „новиот“ Сакса?

Многу е убаво чувството да си гејмер во Македонија последниве години. Сакса освојува мејџор, две години по ред светски шампиони во аматерски CS:GO, и

Прочитај повеќе
Колумна

Сакса кралу, фала ти!

Дали сте ја слушнале поговорката „Ние стоиме на рамењата на џинови“ или во оригинална форма „We stand of the shoulders of giants“. Таа

Прочитај повеќе
Колумна

Женските поминуваат, гејмингот никогаш

Ехх, колку ќе беше полесен овој живот да не постоеше гејмингот, замисли,  сето ова потрошено време на играње игри да си го посветел

Прочитај повеќе