Технологија

Death Stranding за iPhone е одложена до 2024 година

Death Stranding требаше да дојде на iPhone, iPad и Mac до крајот на 2023 година, но сепак сега тоа нема да се случи. Издавачот 505 Games објави дека играта сега е одложена бидејќи на девелоперите им треба повеќе време, и се преместува за првиот дел од 2024 година. Кога ќе биде објавена, играчите ќе ја

Прочитај повеќе
Хардвер

Хардверскиот Патоказ на META Вклучува Нови Quest Уреди и Голем акцент на AI

Постигнавме долг пат од првиот домашен Oculus Rift, кој беше вежба за болест во движење и затворање на екранот. Сега имаме одлични преносливи уреди без кабли, како што е Quest 2, понуди со целосно видно поле со висока резолуција, како што е Pimax 8k, па дури и одлични VR ленти за трчање за да ги

Прочитај повеќе
Поп-култура

TETRIS – Игран Филм за историјата на Играта

Ни го претставен првиот трејлер за претстојниот филм TETRIS. Во овој момент пред се благодарение на успехот на The Last of Us на HBO, адаптациите на видео игрите стануваат жешката нова работа во светот на ТВ и филмот. И додека има голем број претстојни проекти поврзани со игри кои ќе бараат директно да го приспособат

Прочитај повеќе
Хардвер Рецензии

iPhone 13 Pro Max рецензија (споредба и малку теорија)

Ова е моја рецензија, за iPhone 13 Pro Max. Дадов акцент на тоа кои се главните подобрувања на овој модел, зошто се „толку малку“ на број и нешто ситно теоретизирање за тоа зошто мислам дека Apple така полека и споро ги густира нивните надградби. Овој уред е добиен благодарение на Сетек, сè од техника кои

Прочитај повеќе