South Park направија шала со Baldur’s Gate 3

Телевизијата не е веќе тоа што беше , но сепак се добива шмек и возбуда кога се гледа South Park на телевизија како референца за нешто што сте го направиле. На никого не му беа потребни груби момчиња од цртан филм за да потврдат дека Baldur’s Gate 3 постигна огромен успех, но шегата за cross-dimensional зачувување на прогрес, во најновиот специјален дел од South Park нагласува колку стана мејнстрим D&D RPG-то.

Како добар, строг DM кој не дозволува правилата да излезат низ прозорецот само затоа што играчите се шегуваат наоколу, развивачот на Baldur’s Gate 3 Larian Studios побрза да пријави приговор за замолченоста. Студиото истакна дека шегата погрешно ги прикажува можностите за cross-save на BG3.

Специјалот, наречен South Park: Joining the Panderverse, премиерно беше прикажано на Paramount+ денес, и главно базирано на трејлерот, има врска со алтернативен универзум на South Park под влијание на ставот на серијата за „разновидниот кастинг“. Сè што треба да знаете во овој контекст е дека вклучува мултиверзум, каде што влегува Baldur’s Gate 3.

Во сцена објавена на Twitter, алтернативната реалност на Картмен (ја игра Janeshia Adams-Ginyard) се жали дека „веќе е 50 часа во Baldur’s Gate 3“, но мора да започне нова игра. „Дали зачуваните игри не се вкрстуваат меѓу повеќе универзуми? прашува таа.

Стен одговара: „Сејвот не се зачувува меѓи PC и PS5, зошто би се вкрстувале помеѓу повеќе универзуми?

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Џокерот од Флорида, кој навидум инспирираше лик прикажан во трејлерот за на GTA 6, бара 2 милиони долари од Rockstar Games за неговото искористување, и тоа што му го украле целиот карактер кој што он сам си го градел.

Во видеото објавено на социјалните мрежи, „вистинскиот“ Џокер ги повтори своите размислувања од неговото претходно видео. Тој покажа кон ликот од играта рамо до рамо со негова слика, повторувајќи постојано дека е јасно од кого е инспириран тој лик.

“We gotta talk GTA, or not you guys gotta give me a million or two,” he said in the video.

“Holla at me GTA. Rockstar Entertainment.”

Дури и ако има шанси да добие пари од Rockstar, тоа е многу малку веројатно. Rockstar лесно може да тврди дека ликот во играта е пародија. Има и случај кога актерката Lindsay Lohan се обиде да ги тужи Rockstar, тврдејќи дека ликот на девојка во GTA V се базира на неа.

Тој случај на крајот беше отфрлен откако судијата Eugene Fahey изјави: “„Уметноста и реалниот живот не треба да се споредува. Доколку во игра имаме рендер од некој карактер не значи дека тоа е инспирано од реалниот живот”.

Rockstar не ги коментираше барањата на Џокерот од Флорида, и најверојатно нема да ги коментира во никакво официјално својство… Нормално дека не се будали за да го направат тоа…