Следната игра на Miyazaki е речиси готова, а наскоро започнува изработката на Elden Ring 2

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Во интервју за 4Gamer.net, директорот на Elden Ring и претседател на From Software, Hidetaka Miyazaki, откри некои информации за следниот проект на студиото и дури остави простор за можноста за продолжение на Elden Ring. Преводите од интервјуто се направени од Јапонски на Англиски така да ако нешто не е точно да знаете дека Google Translate е кривецот!

Во врска со следниот проект From Software, 4Gamer се распрашуваше за три игри кои беа во фаза кога Sekiro беше во развој. Во тоа време, два од насловите беа непознати за јавноста, а едната на крајот беше овогодинешниот голем хит Elden Ring. Што се однесува до другото, навидум не треба да чекаме премногу за да видиме што е. На прашањето дали таа друга игра сè уште е во развој, Мијазаки одговори: „Да. Развојот е во завршна фаза“.

4Gamer: At the time of the interview for SEKIRO in 2018, you mentioned that you had 3.5 lines of development running within the company at that time, two of which were not yet announced. One of the unannounced lines was ELDEN RING; is the other one still under development?

Miyazaki: Yes. Yes, it is in the final stages of development. We are in the final stages of development.

Мијазаки не ги покажува своите карти за тоа каква може да биде играта, но татнежите во индустријата упатуваат на оживување на друга франшиза од FromSoftware, Armored Core. Тргувањето со челикот на средновековниот оклоп за челичната облога на високотехнолошката механизација би била освежувачка промена на темпото за студиото по неговата серија на магични и меле-центрични наслови на Souls. Исто така, ќе биде интересно да се види дали долготрајната серија роботи ќе преземе какви било дизајнерски филозофии од сестринската серија „FromSoft“. Дали гласините за Armored Core ќе се покажат вистинити, се надеваме дека ќе биде откриено во блиска иднина.

4Gamer: Please tell us about your goals as a director. Now that you have completed the culmination of ELDEN RING, is there anything you would like to do in the future or anything you are interested in?

Miyazaki: I am already working on my next title as a director. As a director, I am already working on the next title, so I will not spoil it for you… In the medium to long term, I would like to work on a fantasy that is more abstract than past works.

4Gamer: Lastly, I would like to ask, now that ELDEN RING has come to an end, what is your future plan for the development of new titles?

Miyazaki: First of all, I would like to ask about the upsides of ELDEN RING. First of all, we will continue to update ELDEN RING in the future. Also, as I have mentioned, in addition to the titles that I myself am directing, we are also developing several titles by directors other than myself, but I am not at a stage where I can talk about them in detail yet. I am sorry, but I would appreciate it if you could give me a little more time.

Персоналот на Software расте во големина, што го прави возможен обемот и обемот на Elden Ring со расположливата работна сила. Со повеќе програмери при рака, Мијазаки вели дека се работи на повеќе проекти во From Software од различни директори.

“I was able to create a title with a sense of scale of Elden Ring because of the growth of human resources in the company, but from now on, I think we will often leave the project to them. In fact, there are several titles directed by people other than me, and it’s time to increase the number of developers.”

Elden Ring исто така беше голема тема во интервјуто, при што Мијазаки потврди дека ажурирањата ќе продолжат да се појавуваат за играта, но поголеми ажурирања за содржина како DLC не се споменуваат. Иако, тој ја остава отворена вратата за некакво продолжение. Кога 4Gamer вели дека Elden Ring 2 би се продавал многу добро, но From Software се избегнува од продолженијата овие денови, Мијазаки одговара: „Тоа е основа од случај до случај. Има заслуги и за преземање на нумерирањето и за создавање на нов работам со нов наслов, па би сакал да изберам како што е соодветно“.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

WP Post Author

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

PlayStation претстави нов трејлер пред објавувањето на God of War Ragnarök.

Овој трејлер, насловен Myths of Midgard, нуди кратко резиме на епот на God of War од 2018 година. Во него глуми Felicia Day, додека таа ја раскажува досегашната приказна за Кратос и Атреус. Во текот на прераскажувањето, кое изобилува со навистина прекрасни уметнички дела, има и мали „изненадувања“ од Мимир што го знае сето тоа.

Има и нов блог за PlayStation кој ја детализира приказната, иако се разбира сето тоа завршува пред да започне Рагнарок. God of War Ragnarök треба да излезе во среда, 9-ти ноември и за PlayStation 4 и PS5.

Пред ова издание, Sony ги детализираше различните изданија што играчите ќе можат да ги добијат. Ова го вклучува и Jotnar Edition, чија цена е 230 долари. За ова, ќе добиете многу фенси физички предмети и дигитален код за играта – но без диск. Како што, за жал, стана норма, сепак, веќе го искористуваат ентузијазмот на обожавателите за серијата God of War, со ограничено издание на верзии на God of War Ragnarök кои се појавуваат на сајтови како што е eBay за повеќе од двојно повисока цена од малопродажбата.