BlizzCon се враќа во 2023

Blizzard го враќа својот популарен годишен гејминг настан BlizzCon во 2023 година, иако во моментов не е јасно дали настанот ќе биде со посетители и фанови, онлајн или ќе биде само хибриден настан. Враќањето на BlizzCon го потврди Mike Ybarra, претседателот на Blizzard Entertainment, кој се осврна на статусот на BlizzCon во завршниот пост на крајот на годината, зборувајќи за тоа што компанијата направила во изминатата година и што планираат да прават во иднина.

Написот на Ybarra за 2022 година само накратко ја допре темата BlizzCon во преглед на различни кадровски промени што беа направени внатрешно во Blizzard оваа година. Тие промени го вклучија назначувањето на April McKee, поранешниот директор на XBOX Gaming како извршен продуцент на Blizzard за BlizzCon (McKee ја извршуваше работата уште од февруари 2022 година и покрај тоа што немаше BlizzCon оваа година).

Ќе има BlizzCon во 2023 година, изјави Ybarra, а претседателот на Blizzard потврди „Да, го враќаме BlizzCon!“. Ќе слушнеме повеќе за плановите за настанот во 2023 година на почетокот на самата година, иако не беше дадена временска рамка за тоа кога точно ќе слушнеме за плановите на Blizzard.

За контекст на минатите настани на Blizzard, еден се одржа во 2021 година, но тоа беше само онлајн настан бидејќи Blizzard и другите организатори на настани се мачеа да најдат начин како да направат такво големо нешто да биде поблиску до самите фанови. Причината беше големата COVID панедимија која што тој период беше во најжешките моменти! Меѓу другите најави, добивме нов изглед на некои преработени верзии на хероите на Overwatch за Overwatch 2. Сепак, BlizzCon 2022 не се случи во каква било форма, бидејќи Blizzard одлучи да го откаже настанот целосно оваа година. Додека загриженоста за СОВИД сè уште беше фактор, Blizzard беше особено во средината на тужба против Activision Blizzard.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.