Nintendo оваа година нема да се појават на Gamescom

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

“After careful consideration, we have decided against participating in Cologne.”

Уште во март, Gamesom – најголемото и најпроментото годишно гејминг шоу потврди дека ќе се врати како настан во живо оваа година. Настанот ќе трае од 24ти до 28ми август во конгресниот центар “Koelnmesse” во Келн. Но сепак NIntendo годинава нема да дојдат на настанот.

Наместо да учествуваат во Келн, Nintendo наведува дека “играчите ќе можат да ги испробаат игрите за Nintendo Switch на бројни настани низ Германија”.

“Gamescom is a key event in Nintendo’s calendar of events,” Nintendo said in a statement to Games Wirtschaft (thanks, VGC). “This year, however, after careful consideration, we have decided against participating in Cologne.

“Events that have been firmly scheduled so far include roadshows with our Airstreamer [tour bus] and our [VW] Bulli, for example at locations such as the SWR Summer Festival and the Stuttgart Children and Youth Festival.

For Japan and video game fans, we have decided to participate in the Main Matsuri Japan Festival in Frankfurt as well as the DoKomi in Düsseldorf and the AnimagiC in Mannheim. Further tour stops and activities are being planned.

We look forward to seeing our fans again at many regional events.”

Како што беше и наведено од стран на Gamescom оваа година ќе биде малку и потешко да се дојде до влез бидејќи ќе има многу регулации посебно за гужви. Билети оваа година ќе бидат во многу помал број, подобро управување на влезовите, дигитални редици за пробување на некои игри и уште многу правила. Иако полека се збогуваме со светската пандемија, Gamescom се уште се плашат да не дојде до ризични проблеми.

Gamescom се одржување како дигитален настан последниве две години, но повеќе од 370.000 гејмери присуствуваа во 2019 година. За жал годинава веројатно бројката ќе биде половина.

За оние кои не присуствуваа лично, потврдено е дека настано на серијата Gamescom Opening Night Live ќе се врати, за да можете да ја добиете вашата редовна доза од големиот и убавиот водител Geoff Keighle!

МАРКЕТИНГ

Тагови:

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

WP Post Author

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

E3 2023 полека но сигурно умира и изгледа дека ќе си замине во историјата, бидејќи издавачот на видео игри Ubisoft денес потврди дека повеќе нема да присуствува на настанот. За прв пат од 2019 година, Е3 треба да се врати овој јуни во Лос Анџелес, Калифорнија. По повеќекратните откажувања како резултат на пандемијата COVID, E3 2023 изгледаше како прва конвенција што на крајот ќе ја обедини целата индустрија за игри. Наместо тоа, слично како и многу други издавачи, Ubisoft сега избра да седи настрана и да си седат дома.

Во изјавата дадена до VGC, Ubisoft потврди дека нема да се појават на E3 2023. Првично, Ubisoft се обврза да се појави на E3 ова лето се додека настанот се случува. И покрај фактот дека E3 сè уште се случува многу, сепак, Ubisoft на крајот се врати на својот збор и нема да одлучи да ги насочи своите претстојни игри ова лето на поинаков начин.

“E3 has fostered unforgettable moments across the industry throughout the years. While we initially intended to have an official E3 presence, we’ve made the subsequent decision to move in a different direction, and will be holding a Ubisoft Forward Live event on 12th June in Los Angeles. We look forward to sharing more details with our players very soon.”

Изјава од Ubisoft

Како што истакнаа од Ubisoft, сепак они ќе направат нешто овој јуни кога ќе ја одржат својата следна презентација на Ubisoft Forward. Во последниве години, Ubisoft почна да има повеќе свои преноси во живо за да објавуваат големи најави. И додека сè уште не е познато што ќе има јунскиот Ubisoft Forward, се чини веројатно дека во овој момент ќе се појават нови информации за Assassin’s Creed Mirage, Skull & Bones и Avatar: Frontiers of Pandora.