Новости

Overwatch 2 сезона 2 – Нова Мапа, Battle Pass, Празнични Настани…

Втората сезона на Overwatch 2 ќе започне следната недела на 6ти декември! Ажурирањето на сезоната носи нов херој во играта заедно со нова мапа, Battle Pass, празнична козметика и многу повеќе… Оваа вест доаѓа преку новиот трејлер за 2та сезона на Overwatch 2, објавен денеска, кој можете да го погледнете подолу, заедно со нов блог […]

Прочитај повеќе
Новости

Blizzard официјално ја гаси Overwatch

По лансирањето во 2016 година, Blizzard Entertainment денес официјално се подготвува да ја изгаси својата популарна Multiplayer игра – Overwatch. Ова е потег за кој фановите знаеја дека ќе дојде пред време бидејќи Blizzard претходно откри дека оригиналниот наслов ќе се затвори како начин да се направи простор за Overwatch 2. И додека лансирањето на […]

Прочитај повеќе
Новости

Overwatch 2 целосно ќе ја замени првата Overwatch кога ќе влезе во Early Acess

Во неодамнешниот Reddit AMA (tap за да го видите целосно), тимот на Overwatch 2 од Blizzard Entertainment одговори на прашања од заедницата во врска со состојбата на франшизата и претстојното псевдо-продолжение на неговиот популарен хиро-шутер. Во еден одговор, луѓето од Blizzard потврдуваат интересен детал за OW2 кога ќе се појави во раниот пристап во првата […]

Прочитај повеќе
PC

UI Leak од Overwatch 2 потенцира дека играта би имала Battle Pass

Фановите на Overwatch кои чекаа нови информации во врска со продолжението овојпат имаа среќа. Неодамнешното протекување на Overwatch 2 UI фрли светлина на долгоочекуваното продолжение на стрелецот на Hero кој во одреден момент беше еден од најпознатите титули на Esports на натпреварувачката сцена. Overwatch 2 беше најавен на Blizzcon уште во 2019 година, и оттогаш […]

Прочитај повеќе