Overwatch 2 целосно ќе ја замени првата Overwatch кога ќе влезе во Early Acess

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Во неодамнешниот Reddit AMA (tap за да го видите целосно), тимот на Overwatch 2 од Blizzard Entertainment одговори на прашања од заедницата во врска со состојбата на франшизата и претстојното псевдо-продолжение на неговиот популарен хиро-шутер. Во еден одговор, луѓето од Blizzard потврдуваат интересен детал за OW2 кога ќе се појави во раниот пристап во првата недела од октомври: тој целосно ќе го замени оригиналниот Overwatch.

We’re using the term Early Access to indicate that this is just the start of many new things coming to the game. We’re launching with new heroes, maps and features, but there are even more of these coming seasonally – every 9 weeks. We recently released a roadmap detailing some of this content, with a new hero coming in Seasons 1 and 2, and a new map in Season 2. Additionally, larger pieces of the game that have always been a part of the vision for OW2 will be released to the game as part of the live service, including the launch of the PvE Campaign next year.

Кога OW2 ќе излезе на 4ти октомври ќе го замени сегашниот Live Service

Наместо да биде посебна апликација на вашата конзола по избор или лаунчерот на Blizzard, Overwatch 2 нема да се создава малку по малку самостојно, туку ќе го заземе местото на оригиналната игра и наместо тоа ќе го изгради. Додека Overwatch 1 и 2 отсекогаш биле планирани да се поврзат заедно во еден клиент и севкупен патоказ, ова е прв пат Blizzard јавно да објави дека Overwatch 1 целосно ќе престане да постои кога ќе започне продолжението. Внесете ги вашите игри 6v6 сега бидејќи нема да може да се играат од почетокот на OW2 Early Access.

Исто така, забелешка од овој цитат е временската рамка на содржината на PvE што доаѓа до OW2. Неговата првична содржина за ран пристап оваа година ќе обезбеди обновување на PvP искуството со нови херои, мапи, режими итн., но долго рекламираната наративна содржина за продолжението ќе дојде некаде во 2023 година наместо со остатокот од пакетот.

Overwatch 2 ќе биде бесплатена за играње почнувајќи од 4 октомври на PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, Switch и PC.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

WP Post Author

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

PlayStation претстави нов трејлер пред објавувањето на God of War Ragnarök.

Овој трејлер, насловен Myths of Midgard, нуди кратко резиме на епот на God of War од 2018 година. Во него глуми Felicia Day, додека таа ја раскажува досегашната приказна за Кратос и Атреус. Во текот на прераскажувањето, кое изобилува со навистина прекрасни уметнички дела, има и мали „изненадувања“ од Мимир што го знае сето тоа.

Има и нов блог за PlayStation кој ја детализира приказната, иако се разбира сето тоа завршува пред да започне Рагнарок. God of War Ragnarök треба да излезе во среда, 9-ти ноември и за PlayStation 4 и PS5.

Пред ова издание, Sony ги детализираше различните изданија што играчите ќе можат да ги добијат. Ова го вклучува и Jotnar Edition, чија цена е 230 долари. За ова, ќе добиете многу фенси физички предмети и дигитален код за играта – но без диск. Како што, за жал, стана норма, сепак, веќе го искористуваат ентузијазмот на обожавателите за серијата God of War, со ограничено издание на верзии на God of War Ragnarök кои се појавуваат на сајтови како што е eBay за повеќе од двојно повисока цена од малопродажбата.