Новата експанзија на Magic: The Gathering ги води играчите низ мрачните улици на New Cappena каде што владее криминалот

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Најновата Magic: The Gathering експанзија ги носи Planeswalkers до сосема нов авион и раздвижениот град на ангелите и демони наречен New Capenna. Градот го водат пет семејства, во секое со демон на чело на масата, контролирајќи различни аспекти на економијата на метрополата. Улиците на Њу Капена го искористуваат чувството на златното доба на громогласните 20-ти, полни со сјај и гламур, спротиставени со злобен криминален елемент, кој сите се борат за контрола на мистериозната магична супстанција наречена Хало.

Приказната, која можете да ја прочитате во целост на веб-локацијата Magic: The Gathering, се фокусира на планинарката Елспет, која Ајани Голдман ја испраќа во авионот на Њу Капена за да открие дали оттука потекнува. Таму, таа станува љубопитна зошто во градот остануваат само демони кога и ангелите помогнале да се изгради Нова Капена. Додека се обидува да ја реши оваа дилема, таа се запознава со Гиада, тинејџерка која има некаква врска со супстанцијата Хало, која секое криминално семејство сака да ја зафати.

Streets Of New Capenna
Streets Of New Capenna

Во овој авион се и Вивиен Рид, летачот со зелено ориентиран концентриран од леталото, кој поседува моќно оружје наречено Лак на ковчегот, и демонот Об Никсилис кој ги ескалира тензиите и конфликтите меѓу семејствата на Њу Капена собирајќи свои посебни залихи скапоцени ореол.

The Crime Families Of New Capenna

New Capenna го водат пет криминални семејства управувани од демони, секоја со специфична улога во градот. Сите пет семејства користат три бои на питата во боја Magic, овозможувајќи индивидуалност во улогите што сите ги играат во градот и на бојното поле. Сите пет семејства имаат нов механичар кој ја поддржува темата што одговара на тоа како работи во New Capenna.

The Obscura – White/Blue/Black

Mechanic – Connive: Draw a card, then discard a card. If you discard a non-land card this way, put a +1/+1 counter on this creature.

t
Фракција изградена од волшебници од Стара Капена, Обскура се мистици и гатачи кои го контролираат протокот на информации во Нова Капена.

The Maestros – Blue/Black/Red

Mechanic – Casualty (N): As an additional cost to cast this spell, you may sacrifice a creature with power N or greater. When you do, copy this spell.

t
Поранешните аристократи на Старата Капена, Маестро се семејство на вампири кои се занимаваат со професионални атентати. Тие, исто така, собираат и курираат, дејствувајќи како архивари за минатото на Нова Капена, додека ја чуваат истата историја на градот скриена во сенка.

The Riveteers – Black/Red/Green

Mechanic – Casualty (N): As an additional cost to cast this spell, you may sacMechanic – Blitz: [Pay a cost] If you cast this spell for its blitz cost, it gains haste and “when this creature dies, draw a card.” Sacrifice it at the beginning of the next ends step.rifice a creature with power N or greater. When you do, copy this spell.

t
Riveteers се криминално семејство кое е задолжено за голем дел од физичката работа во градот Њу Капена. Оваа фракција може да го изгради, сруши и обнови градот на пад од капа. Изградени на традициите на синдикатот на работниците, Riveteers ја ценат силата во бројки, лојалност и взаемна поддршка.

The Cabaretti – Red/Green/White

Mechanic – Alliance: Whenever another creature enters the battlefield under your control, [an effect happens].

t
Забавите и прославите се она што најдобро го прават Кабарети, кои потекнуваат од друиди и бардови од времето пред да процвета Њу Капена. Тие ја контролираат популарната култура на градот, од забави до места за забава и ресторани, кабаретите можат и ќе ги поддржат оние што им се допаѓаат и ќе се погрижат другите да паднат во немилост во очите на јавноста.

The Brokers – Green/White/Blue

Mechanic – Shield Counters: If a creature with a shield counter on it would be destroyed or dealt damage, remove a defence counter from it instead.

t
Дејствувајќи како правен елемент на New Capenna, брокерите користат форма на договорна заштита. Формирани од паладините на Старата Капена, тие држат донекаде лажен превез на Нова Капена со сет на правила и ред. Со оваа фасада поставена, Брокерите одржуваат нестабилен мир меѓу петте семејства во градот.

Издавањето на Streets of New Capenna е малку поинакво овој пат, на подобро според мене. Предиздавањето на масата ќе се случи на 22 април, една недела пред објавувањето на сетот на дигиталните платформи. Новата Капена ќе биде достапна на Magic: The Gathering Arena и Magic Online на 28 април, а целосното објавување на хартија следниот ден на 29 април.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

WP Post Author

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

PlayStation претстави нов трејлер пред објавувањето на God of War Ragnarök.

Овој трејлер, насловен Myths of Midgard, нуди кратко резиме на епот на God of War од 2018 година. Во него глуми Felicia Day, додека таа ја раскажува досегашната приказна за Кратос и Атреус. Во текот на прераскажувањето, кое изобилува со навистина прекрасни уметнички дела, има и мали „изненадувања“ од Мимир што го знае сето тоа.

Има и нов блог за PlayStation кој ја детализира приказната, иако се разбира сето тоа завршува пред да започне Рагнарок. God of War Ragnarök треба да излезе во среда, 9-ти ноември и за PlayStation 4 и PS5.

Пред ова издание, Sony ги детализираше различните изданија што играчите ќе можат да ги добијат. Ова го вклучува и Jotnar Edition, чија цена е 230 долари. За ова, ќе добиете многу фенси физички предмети и дигитален код за играта – но без диск. Како што, за жал, стана норма, сепак, веќе го искористуваат ентузијазмот на обожавателите за серијата God of War, со ограничено издание на верзии на God of War Ragnarök кои се појавуваат на сајтови како што е eBay за повеќе од двојно повисока цена од малопродажбата.