Embracer Group најавија нова полиса за користење Вештачка Интелигенција во развој на игри

Embracer Group го објави својот годишен извештај за 2023/24, а со него доаѓа и откривањето на новата политика за вештачка интелигенција за развој на игри.

Компанијата вели дека започнала со воведување нова „Групна политика за вештачка интелигенција“ во текот на минатата година. Оваа политика доаѓа со материјал за да помогне во користењето на вештачката интелигенција во одборот, како и да обезбеди принципи според кои треба да се работи, севкупна проценка на ризикот од користење на вештачка интелигенција во развојот на играта и општа рамка за ризик.

„Вештачка Интелигенција има способност масовно да го подобри развојот на игрите со зголемување на ефикасноста на ресурсите, додавање интелигентни однесувања, персонализација и оптимизација на искуствата за играње. Со искористување на вештачката интелигенција, создаваме попривлечни и попотопни искуства кои му обезбедуваат на секој играч уникатно, динамично и персонализирано искуство. Гледаме и големи можности за вештачка интелигенција во брзината на развојот на играта, логистиката и планирањето“.

Официјална изјава од Embracer Group за медиумите

Embracer велат дека ги „разбираат потенцијалните ризици“ што може да ги обезбеди користењето на вештачката интелигенција во развојот на игри. Сепак, тие сакаат да ги „засилат“ своите програмери со различни намени за вештачка интелигенција.

Не сакаме да ги замениме луѓето со вештачка интелигенција, сакаме да ги зајакнеме“, рече шефот за приватност и управување со вештачката интелигенција Томас Хедман. „Ова е суштината на нашиот човек-центричен пристап за искористување на потенцијалот со вештачка интелигенција.

Тој продолжи: „Не е само тоа што вештачката интелигенција им овозможува на нашите програмери да направат уште повеќе, и да станат поефикасни на одредени задачи, таа исто така ќе го отвори кодирањето за поширока група програмери. Влезот во индустријата може да биде полесен за лицата со попреченост кои, на пример, не можат да користат тастатура толку лесно како другитe.

Официјална изјава од Embracer Group

Хедман спомнува потенцијал за пристрасност да дојде од користење на вештачка интелигенција врз основа на нејзината обука, особено во области како што е различноста. Сепак, вели тој, тоа е нешто што има потенцијал да ја подобри различноста во игрите со текот на годините доколку се користи правилно.

Што се однесува до поспецифичната употреба за вештачката интелигенција, компанијата не кажа целосно во својот извештај. Во текот на минатата година, Embracer отпушти над 1.400 вработени и се повеќе, откажа десетици игри и најави поделба на три компании.

МАРКЕТИНГ

Тагови:

Спорели на:

About The Author

Сакате вашата игра да биде прикажана за време на Gamescom Opening Night Live (ONL)? Тоа може лесно да се договори и направи, и почетната цена запонува од $288.000 па се нагоре.

Оваа информација за првпат беше фатена од TechRaptor, и многу медиуми брзо ја пренесоа веста. Тоа е максималната цена и доаѓа со место од 120 секунди на емитувањето. Сакате помалку време, тоа е малку поевтино, но не многу. Погодок од 90 секунди чини 234.000 долари, 60 секунди околу 179.600 долари, и 30 секунди ќе ви одземат приближно 125.000 долари.

Ако не сакате да потрошите толку многу на отварањето, можете да ја добиете вашата игра на пред-шоуто. Сепак, сè уште е прилично скапо. За хит од 120 секунди на предшоуто, чини приближно 144.226 долари. За 90 секунди, ќе чини околу 117.000 долари, 60 секунди околу 90.000 долари, и за само 30 секунди, сè уште е 62.500 долари.

Сепак, и покрај високата цена, студијата не се чинеше дека се исклучени бидејќи местата на главната емисија од Gamescom ONL се распродадени. Сепак, сè уште можете да резервирате за пред-шоуто.

И иако за некои може да биде изненадување, овие цени не се ништо ново. За Summer Game Fest оваа година, наводно чинел 250.000 долари за само една минута. Ако сакавте повеќе време, на пример 2,5 минути, гледавте да потрошите над 500.000 долари.

Не се верува дека секој натпревар треба да се плати. Бидејќи некои од помалите инди игри што се прикажуваат за време на овие преноси веројатно немаат буџет да си дозволат толку голема цена. Сепак, сè уште е нешто да се видат цените поврзани со вакво шоу.

GG LFM

W00t w00t? GG ис лукинг фор мор!​
Стани дел од тимот на GG.MK!

GG ЛОВЦИ НА ТРОФЕИ

покажете го пленот

Претплати се на нашата мејлинг листа

Нема спам, нема замарање!
Само гејминг!