Dead Cells добива Анимирана Серија

Dead Cells, Rouge-Like играта од 2018 година, кој со текот на годините продолжи силно да се брои и гради со бројни DLC’s, наскоро ќе се прошири уште повеќе со анимирана серија базирана на играта. Серијата сè уште нема име, но има тизер трејлер што е објавен денес, како и некои од првите детали за серијата, студиото што ќе ја креира серијата и колку епизоди ќе добиеме од почеток.

Пред да се дојде до сето тоа, првиот тизер за анимираната серија Dead Cells може да се види подолу благодарение на Motion Twin, девелоперите на самата игра. Шоуто ќе се одвива на истиот неименуван остров прикажан во играта, објаснет е синопсисот за шоуто, а самата серија ќе ја води Bobbypills, студиото зад креациите како што се претстојната анимирана серија Far Cry 3 Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix.

“Made of course by Bobbypills, the French studio behind our animated trailers, the show takes place on (surprise, surprise) a cursed island that has been racked by a strange plague. After the island’s foolish king develops a remedy that ends up turning the population into monstrous creatures, prophecies depicting a flame-headed hero who will kill the crazy King begin to appear. As it so happens, this beheaded hero is real, but saving a kingdom isn’t on his schedule and he just wants to be left alone. Well, guess who isn’t going to be left alone…”

Motion Twin

Серијата ќе излезе во 2024 година, како што беше предложено во тизерот, но нема да биде достапно ширум светот веднаш кога ќе се појави за прв пат. Наместо тоа, ќе биде ексклузива за Франција за непознато време преку францускиот сервис за стриминг на Animation Digital Network пред да биде донесен на друго место потоа. Кога ќе дебитира, обожавателите на Dead Cells можат да очекуваат 10 епизоди кои ќе траат по седум минути.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.