Kanye West сака да прави игра заедно со Shigeru Miyamoto

Се вели дека креаторот на Марио го нарекол прототипот „многу возбудлив“

Раперот и модниот дизајнер уште во 2016 започна нешто да збори за игра која што би се викала “Only One” но реално никој не го сфаќаше сериозно бидејќи се работи за Kanye, музичар, што има он со гејминг. Насловот на играта беше ист како името на песната од 2014 година што West ја напишал за неговата ќерка North, раскажана од перспективата на неговата покојна мајка Donda West.

„Работам на видео игра и сакав да ви покажам на сите“, рече Вест кога ја најави играта. „Идејата на играта е мајка ми да патува низ портите на рајот“.

Пред јавното откривање на играта, се тврди дека Kanye се обидел да ги убеди Nintendo да го преземат проектот, па дури зборувал и со самиот Miyamoto! Поранешен вработен во IGN и актуелен главен продуцент на заедницата на Twitch, Zachary Ryan, тврди дека на почетокот на 2016 година отпатувал во New York за да направи интервју со Miyamoto за Star Fox Zero.

Кога името на West се појавило за време на разговорот што Ryan го имал со претставник на Nintendo за новиот албум на раперот, Miyamoto наводно слушнал и почнал да раскажува анегдота за претходниот Е3 преку неговиот преведувач.

“He said that Kanye had shown up at the Nintendo booth unannounced and asked for an audience with Miyamoto specifically, right then and there,” Ryan tweeted.

“He went on to say that Kanye showed him the prototype for a video game. In it, you played as Kanye’s late mother flying to heaven, set to a soundtrack conducted by Kanye himself.”

Додаде “He was shaking his head as he described it, not like he thought it was a bad game… but more so in the way that he just sorta couldn’t believe that Kanye West was pitching him a video game.”

Откако Kanye ја раскажал својата идеја за играта, се вели дека Miyamoto бил некако погоден и многу зачуден дека тоа звучело многу добро!

“At the end of the story, he nodded and said ‘it was very interesting’. There was a long pause and he added ‘it was very moving’,” Ryan recalled.

“Then he laughed REALLY hard and said ‘Kanye West wanted to make a game with Nintendo’ and then, in English, ‘Wow!’ and gave me two thumbs up.”

Ryan: “I fucking lost it. I laughed so hard. What an absurd turn of events. Not only that it happened but that the story was relayed to me in this VERY SPECIFIC way.”

Според Ryan, Kanye го најавил ова само една до две недели по разговорот со Miyamoto. Изгледа дека Kanye многу бил радосен па решил да не чека. Но еве, се уште не сме ја виделе играта од Kanye со Nintendo…

Но сепак ова можеби нема никогаш да испадне реалност бидејќи Kanye и во 2020 година разговарал со Reggie Fils-Aimé, но и од него бил одбиен. Веројатно сфатил дека Miyamoto не е заинтересиран, но очигледно никој од Nintendo не е заинтересиран за Kanye.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.