Новости

Поранешниот Креативен Директор на Battlefield “Lars Gustavsson – Mr. Battlefield” основа ново студио

Lars Gustavsson, поранешниот креативен директор на игрите Battlefield од DICE и – многу поважно – човекот што порано го нарекуваа „Mr Battlefield“, има ново студио. Претставено утрово, TTK Games е ново студио со седиште во Стокхолм, кое работи на „нова, next-gen online shooter“. Може ли таа нова игра да земе некои детали од Battlefield? Кој […]

Прочитај повеќе
Друштвени игри

Годинава добиваме нова Catan друштвена игра

Студиото CATAN најави нова игра која ќе се фокусира на најраните епохи од човечката историја. Претходно овој месец, CATAN Studios објави тизер за CATAN: Dawn of Humankind. Беа објавени малку информации за играта, но во резимето беше наведено дека играта ќе биде сместена во праисториската ера. „Доживејте ја зората на човештвото, додека го водите патувањето […]

Прочитај повеќе
Друштвени игри

Еве како фановите на Dungeons & Dragons можат да ја играат новата авантура на Critical Role онлајн

Фановите на D&D и Critical Role кои што немаат регуларна група ќе бидат задоволени на друг начин. Dungeons & Dragons Adventure’s League, е организираната програма за играње на Wizard of the Coast која ќе ги води играчите низ целата приказна за Critical Role: Call of the Netherdeep. Новиот авантуристички модул е моментално во фаза на […]

Прочитај повеќе