Колумна

“Twitch не прави никаков Профит” призна Извршниот Директор на Платформата

Извршниот директор на Twitch, Ден Кленси, призна дека платформата за стриминг во сопственост на Амазон не е никако профитабилна. Кленси правеше Q&A стрим на Twitch по веста претходно оваа недела дека компанијата отпушта над 500 вработени, што е еднакво на околу 35 отсто од нејзината работна сила… Ова го имплициравме претходно каде што велиме дека

Прочитај повеќе
Игрици

Netflix имаат 90 игри во Развој

Netflix се сериозни во врска со нивните игрите кои што сакаат да ги направат и издадат. За да го покажат тоа, компанијата објави ажурирање за тоа што е следно за Netflix Games. Netflix изјавија дека издале 40 игри во 2023 година, вклучувајќи ја неодамна достапната Grand Theft Auto Trilogy. Компанијата, исто така, дебитираше со своите

Прочитај повеќе
Забава

Twitch ги олабави законите за голотија на Стримови

Како што Twitch расте во популарност, полека се оддалечува од тоа да биде единствена платформа за игри и почнува да дозволува многу различни категории, вклучувајќи коцкање, уметност, музика и простор за разговор и дружење. Ова предизвика мешавина на мислења низ Интернет, бидејќи некои фанови на Twitch се за разновидност, додека некои сакаат Twitch да си

Прочитај повеќе
Новости

Трилогијата на GTA доаѓа на Netflix Games

Netflix Games објави дека Grand Theft Auto Trilogy (GTA Trilogy) доаѓа на услуга почнувајќи на 14 декември. GTA Trilogy ги содржи GTA 3, GTA Vice City и GTA San Andreas. Играчите ќе можат однапред да се регистрираат за играта почнувајќи од 30 ноември. Ќе биде достапна преку мобилната апликација Netflix, како и на App Store

Прочитај повеќе