Игрици

Во ремастер верзиите на Tomb Raider ќе има вкупно 272 Трофеи

Кој би рекол дека толку брзо поминува времето и дека познатите хитови од 1996 година наскоро ќе наполнат 30 години, а сите што сме ги уживале и тогаш ги памтиме до денес до најмали детали. Факт е дека сите некогаш и некаде сме ги играле првите Tomb Raider игри, посебно познатиот прв дел каде што

Прочитај повеќе
Колумна

Серијата Tomb Raider на Amazon го додава писателот на WandaVision во својот тим

Писателката Меган Мекдонел, која работеше на проектите на Марвел, WandaVision и The Marvels, се приклучи на тимот кој работи на ТВ серијата Tomb Raider на Amazon. Во неодамнешниот извештај на Variety, медиумот го потврди вклучувањето на МекДонел во серијата. Кога разговараше за нејзиното пошироко портфолио, Мекдонел рече дека често зема инспирација од сопствените искуства кога

Прочитај повеќе
Новости

Crystal Dynamics ја најавија следната Tomb Raider игра која ќе биде правена на Unreal Engine 5

Најавена е нова игра Tomb Raider, но насловот за истата не е откриен. Crystal Dynamics откри за време на денешната презентација State of Unreal 2022 дека штотуку започна со развој на следната игра Tomb Raider и дека ќе биде целосно развиена во Unreal Engine 5. Меѓутоа, ако барате нешто повеќе за играта, за жал, тоа

Прочитај повеќе
Поп-култура

Сите ТВ серијали базирани на игри кои што се најавени до сега

Ако во последно време обрнувате внимание на вестите, најверојатно сте забележале дека се подготвуваат многу ТВ-емисии за видео игри. Всушност, понекогаш може да се чувствуваме како да не можеме да одиме повеќе од една или две недели без друга приказна или известување за некоја видео игра што се прикажува на Netflix или Amazon Prime. И

Прочитај повеќе