PlayStation

Square Enix не се задоволни од продажбата на Final Fantasy 16

Продажбата на Final Fantasy 16 не ги исполни високите очекувања на Square Enix, ијзави претседателот на студиото Takashi Kiryu. Минатата недела беше објавен најновиот извештај за заработка на компанијата и додека нето-продажбите се зголемија, оперативниот профит падна за 79% од 14,4 милијарди ¥ (нешто помалку од 100 Милиони Долари) на само 3,0 милијарди ¥ (околу

Прочитај повеќе
Рецензии PlayStation Игрици

FINAL FANTASY XVI – Рецензија

Final Fantasy, име кое предизвикува насмевка на лицата на милиони фанови ширум светот штом ги чујат тие два збора, е франшиза за која можам да кажам со сигурност дека е една од најпознатите во светот на гејмингот. Самиот факт што дочекавме да имаме 16-то продолжение говори многу за квалитетот на игрите кои се дел од

Прочитај повеќе
Игрици

Final Fantasy XVI ќе Биде Долга Игра – Многу Нови Детали

Square Enix откри приближно колку време ќе биде потребно за целосно комплетирање на Final Fantasy XVI кога ќе излезе на PlayStation 5 подоцна оваа година. Во последниве месеци, Square Enix почна посилно да го промовира следниот главен влез во серијалот на Final Fantasy пред неговото пристигнување во јуни. И додека има уште многу што сè

Прочитај повеќе
PlayStation Игрици

Новиот трејлер за Final Fantasy XVI – Awakening

Final Fantasy е една од оние франшизи кои имаат долга историја. Последен голем наслов добивме во 2016-та година со излегувањето на Final Fantasy XV која како и сите свои претходници помалку или повеќе доживеа успех. Воопшто не беше за сомневање дали франшизата ќе застане таму, па така денеска го добивме и првиот подолг трејлер за

Прочитај повеќе