Новости

Поранешниот Креативен Директор на Battlefield “Lars Gustavsson – Mr. Battlefield” основа ново студио

Lars Gustavsson, поранешниот креативен директор на игрите Battlefield од DICE и – многу поважно – човекот што порано го нарекуваа „Mr Battlefield“, има ново студио. Претставено утрово, TTK Games е ново студио со седиште во Стокхолм, кое работи на „нова, next-gen online shooter“. Може ли таа нова игра да земе некои детали од Battlefield? Кој […]

Прочитај повеќе
Новости

Протече информација за како ќе изгледа новото воздушно возило во Battlefield 2042

Необјавено воздушно возило од Battlefield 2042 е откриено во кодот на играта, заедно со значка за мајсторство во играта. Споделено на Твитер од популарниот Battlefield dataminer @Temporyal, возилото е SU-70 Hunter-G, кое очигледно е инспирирано од реалниот Sukhoi S-70 Hunter-B. Како што забележува @Temporyal, „нема гаранција дека ова ќе влезе во играта“. Иако возилото беше […]

Прочитај повеќе