Xbox

Мајкрософт ќе ја зголеми претплатата на XBOX Game Pass за 25%

По неколкумесечни гласини и шпекулации, Мајкрософт официјално ги зголемува цените на своите Xbox Game Pass претлати. Зголемувањето на цената се протега на секое ниво заедно со додавањето на сосема ново „Стандард“ ниво. Почнувајќи од 10 јули, Xbox Game Pass Ultimate ќе скокне од 16,99 долари на 19,99 долари месечно, што е зголемување од 3 долари.

Прочитај повеќе
Xbox

XBOX ги објави насловите кои доаѓаат на Game Pass во Јуни

Во нов блог пост, XBOX Wire ги потврди четирите нови наслови што ќе бидат додадени на нивниот сервис во јуни 2024 година, претстојните поволности, игрите што заминуваат и многу повеќе. Следниве наслови доаѓаат на Game Pass до 18 јуни: Хитовите на Square Enix Octopath Traveler и Octopath Traveler 2 се достапни на сервисот од денес,

Прочитај повеќе
Xbox

PC Game Pass Официјално Пристигна во Македонија

Microsoft ја лансира својата услуга PC Game Pass во 40 нови земји денес, вклучително многу европски пазари, но најбитно е што Официјално Пристигнува и во Македонија. По прегледот на услугата во овие земји во изминатите два месеци, PC Game Pass е официјално достапен во земјите низ Европа, Северна Африка и Блискиот Исток, вклучувајќи ги Хрватска,

Прочитај повеќе
Xbox

Microsoft заработиле $2.9 милијарди од XBOX Game Pass во 2021

Како што преземањето на Activision-Blizzard од страна на Microsoft продолжува, новите документи откриваат дека Microsoft заработил $2.9 милијарди од Xbox Game Pass минатата година (2021). Како што забележаа Tweaktown, долгиот извештај на Brazil’s Administrative Council for Economic Defense (CADE) за предложеното купување на Activision Blizzard од Microsoft вклучуваше мала табела што ги открива информациите. Според

Прочитај повеќе