Игрици

Roblox целосно го тргнаа познатиот “Oof” звук кој се слуша при умирање во играта

Познатиот „Oof“ звук од Roblox, кој комично се пушташе секогаш кога умирате во играта. Инвеститорот го откри неговото отстранување вчера, наведувајќи дека сето тоа се должи на „прашање за лиценцирање“. Наместо тоа, компанијата сега додаде „стандарден звук за замена“. За да даде одреден контекст за тоа колку е распространето вниманието на “Oof”“ на Роблокс, американскиот […]

Прочитај повеќе
PC

Извршниот директор на Roblox е во план да заработи $234 милиони во следните 5 години

Сето тоа е во возот со сос во Roblox Corporation, откако компанијата објави поднесок од ДИК со детали за плановите за компензација на извршната власт за следните години (благодарам, Ројтерс). Успехот на Roblox е тешко да се прецени – ако беше земја, нејзините дневни корисници би ја направиле понаселена од Канада – а друго неодамнешно […]

Прочитај повеќе