Поп-култура

На 13 јули ќе се одржи првиот JRPG Quest во BASE42

Организацијата за промоција на источноазиски култури во Македонија, ПАГОДА во соработка со медиумот за филмови и серии, стрипови и поп култура, Комикс.мк, го најавија првиот JRPG настан во земјава насловен “JRPG QUEST ’24” кој ќе се одржи на 13 јули, со почеток во 19 часот, во просториите на локалот BASE42. Настанот ќе се отвори со

Прочитај повеќе
Забава

Гејминг LAN забава во Base42

Кога гејмер би го прашал кое му е омилен период од неговото гејминг искуство веројатно би кажал некоја игра, или некој момент што сака повторно да го доживее. Но… премногу гејмери ќе кажат дека најубавите времиња биле во познатите играчници каде што се играло целосно LAN и каде што сите ги имале истите желби и

Прочитај повеќе