Игрици

Atari оваа година слави 50ти роденден

Atari е меѓу најстарите и најпознатите имиња во индустријата за игри, а на 27 јуни ја слави својата 50-та година. Прво го основаше своето седиште во Sunnyvale, California, сосед на многу сега познати технолошки стартапи. Новото лого, повратен повик кон ретро-дизајнот на старата локација, го прикажува класичното брендирање на компанијата заедно со полупроѕирната „50“. Атари […]

Прочитај повеќе
Новости

Atari ги купи Ouya, го смени името во Booya

Atari, компанијата зад Atari 2600, омилената конзола на вашиот дедо, го купи Ouya, уредот Towerfall: Ascension кој едвај издржа две години на пазарот пред да биде прекинат. Оваа вест доаѓа преку извршниот директор на Atari, Вејд Розен, кој од балконот на неговата омилена хотелска соба во Атари, кој се уште е во изградба, ја пренесуваше […]

Прочитај повеќе