Поп-култура Игрици

Поранешен илустратор на Rockstar Games направил ретро стрип корици од модерни игри

Кориците на стрипови често се исто толку возбудливи како уметноста и приказната во самата книга/самиот стрип. Дополнително тие се работите што не тераат да видиме за каков стрип и каква приказна се работи внатре. Меѓутоа, во овој случај поранешниот илустратор на Rockstar Games, Mark Scicluna, решил да направи многу ѕверски стрип корици, но за модерни […]

Прочитај повеќе
Поп-култура

Are you okay, Square Enix? – Креаторот на Final Fantasy за фигурата од $11,500

Square Enix на светот му ја претстави една од најскапите фигурни кои што излегле од игрите. Се работи за 1/6 scale model на хероината Terra Branford од Final Fantasy VI. Буквално сите беа шокирани кога ја видоа цената за колку вреди тоа, но сепак и креаторот на франшизата Hironobu Sakaguchi не се воздржа а да […]

Прочитај повеќе
Поп-култура

Berserk Guts Bloody Nightmare статуа во вредност од $1300

Prime 1 Studio отвори пред-нарачки за нивната статуа „Berserk Guts Bloody Nightmare“, многу зачудувачки и ограничен приказ на трагичниот протагонист. Статуата на „Berserk Guts Bloody Nightmare“ го прикажува Гутс протагонистот на „Берсерк“ во оклопот „Берсерк“ како свиткан врз поразените демони, со крв натопена и го држи својот меч, убиецот на змејот. Многу крвавата статуа ќе […]

Прочитај повеќе
Новости

Играчите на WWE 2K22 имаат нарпавено скинови за Spider-Man, Moon Knight, Black Adam и уште многу други

Играчите на WWE 2K22 беа зафатени со создавање на речиси сите што можете да ги замислите во пакетот за креатори на ликови и креации на 2K22, вклучувајќи суперѕвезди на WWE, легенди и ѕвезди на AEW. Сепак, креациите не го вклучуваат само светот на професионалното борење, бидејќи има креации од сите сфери на гик културата, вклучувајќи […]

Прочитај повеќе
Поп-култура

Модерните видео игри но нацртани во ретро стил

Ultimate Ink Trash е уметник со многу јасна цел: да земе некои од најголемите видео игри на модерното доба и да замисли како би изгледале кога би имале илустрирани, ретро вибрации што би ги виделе на кутијата. конзоли како Mega Drive и TurboGrafx. Со оглед на тоа што купив премногу игри од таа древна, минато […]

Прочитај повеќе