Новости

Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin е официјално најавена од THQ Nordic

Издавачот THQ Nordic и девелоперите Black Forest Games после големи протекувања и тизерчиња официјално ја најавија Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin за PlayStation 5, Xbox Series S/X и PC. Играта е според еден од најпродаваните стрипови кој што го носи истото име. Продажбата е огромна бидејќи приказната е целосно уникатна и нешто што

Прочитај повеќе
Новости

Titan Quest II е официјално најавена од THQ Nordic

Издавачот THQ Nordic и девелоперите од Grimlore Games официјално ја најавија Titan Quest II за PlayStation 5, Xbox Series S/X и PC . Ќе има неколку режими како што се за еден играч, кооперативен мултиплеер и онлајн мултиплеер. Датумот за издавање на играта за жал не беше најавен. Return to the classic mythology-inspired setting of

Прочитај повеќе
Новости

Креаторите на Metroid Dread – Mercury Steam работат на две нови игри

Девелоперите на Metroid Dread, Mercury Steam, работат на два целосно нови и ненајавени проекти. Тоа е според најновиот финансиски извштај од Nordisk Games, која поседува малцински удел во развивачот. Според документите, студиото работи на „два големи необјавени наслови“. Веројатно е дека една од игрите за кои се споменува е Fantasy игра која што е во

Прочитај повеќе
Новости

Ubisoft имаат нов креативен директор за Far Cry

Ветеранот од Ubisoft кој до сега беше на функција писател и дизајнер на наратив, Drew Holmes, од сега ќе биде на најглавната функција за Far Cry IP-то како Креативен Директор на сите идни проекти. Holmes, кој претходно служеше како наративен директор за франшизата, ја сподели веста за неговото унапредување на неговиот LinkedIn профил, откривајќи дека

Прочитај повеќе
Новости

Римејкот на Lollipop Chainsaw го доби официјалното име “Lollipop Chainsaw RePOP” но е одложена до 2024 година

Издавачот и девелоприте од Dragami Games објавија дека римејкот на Lollipop Chainsaw е одложен до следната година, и со оваа вест го добиваме и официјалното име кое што ќе го носи играта. Најавениот римејк е одложен до летото 2024 година, но сега има официјален наслов – Lollipop Chainsaw RePOP. Платформите на кои што ќе ја

Прочитај повеќе
Новости PlayStation Xbox

Star Wars Jedi: Survivor ќе добие PlayStation 4 и XBOX One верзии

Electronic Arts вчера на својот финансиски извештај за последниот квартал објави дека Star Wars Jedi: Survivor е комерцијално успешна игра. Не е откриено колку копии од играта се продадени, но потврдено е дека играта ќе се појави на две дополнителни платформи. А тие платформи се старите генерации на PlayStation и XBOX. Потегот е да се

Прочитај повеќе
Новости Серии

Bethesda сподели три кратки анимирани филмови од светот на Starfield

Starfield пристигнува за нешто повеќе од еден месец, и девелоперите од Bethesda Game Studios објавија три анимирани кратки филмови како дел од новата антолошка серија наречена Starfield: The Settled Systems. Во кратките филмови, ќе видите три од големите градови на играта. „Следете пилот за испорака во Нова Атлантида кој го бара возбудливиот живот на елитата;

Прочитај повеќе
Новости

Серверите на Gundam Evolution се гасат после само една година во ноември

Gundam Evolution, конкурентниот наслов за мултиплеер поставен во популарниот универзум на Gundam, ги гасат своите сервери во ноември само после една година од постоење. И покрај лансирањето пред помалку од една година во септември 2022 година, извршниот продуцент Kazuya Maruyama сподели во блог пост дека поддршката за играта ќе престане, иако тој не дава никакви

Прочитај повеќе
Новости

Insomniac Games работат на трета AAA PlayStation 5 ексклузива

Покрај тоа што полека се завршува развојот на Marvel’s Spider-Man 2 и за некој месец треба да ја видиме и повторно да играме како Паркер и Мајлс (веројатно и повеќе други), Insomniac Games работи и на претходно најавената ексклузива за PlayStation 5 – Marvel’s Wolverine. Меѓутоа, ако сакаме да веруваме во новите информации кои доаѓаат

Прочитај повеќе
Новости

Ubisoft го откажа продолжението на Immortals: Fenyx Rising

Според голем број на сигурни извори, продолжението на хитот на Ubisoft – Immortals: Fenyx Rising е откажано во раната фаза на изработка на играта. Горенаведените извори тврдат дека продолжението на споменатата игра навистина било во рана развојна фаза во студиото Ubisoft Quebec. Според изворите ова откажување е поради тоа што Ubisoft сакаат да се фокусираат

Прочитај повеќе