Колумна

Electronic Arts патентираа технологија за да им дозволи на гејмерите да можат да даваат глас на карактерите во игра

Electronic Arts патентираше технологија која може да им овозможи на гејмерите да ги изразат своите ликови во играта, со тоа што ќе го даваат својот глас на карактерите кои што ги играте. Патентот е последен во напорите на EA да воведе иновации во индустријата за игри. Индустријата за игри нормално ни е позната на сите

Прочитај повеќе
PlayStation

Новиот Патент на Sony ќе ви овозможи да се враќате во игрите точно во кој момент и каде сакате

Во новиот патент поднесен од Sony претходно овој месец, беше откриено дека технолошкиот титан планира да донесе функција која ќе им овозможи на корисниците да избираат точни моменти од кои ќе можат повторно да играат било која игра. Тоа е функција која ќе им овозможи на корисниците да следат низ кампањата и да изберат одреден

Прочитај повеќе