Интервју

Интервју со Ведран Андонов – Македонскиот претставник на Европското Првенство во “Catan”

Најголемата продавница за Друштвени Игри и секаков вид на производи од делот на Поп Културата “Гоблин Друштвени Игри” на 20ти август оваа година го одржаа првото офицјиално државно првенствно во најголемата Друштвена Игра “Катан“. Тоа државно првенство беше организирано благодарение на тоа што ќе се одреди најдобриот играч во “Катан” од Македонија кој ќе ја

Прочитај повеќе
Колумна

Hard West 2 е Најдобрата игра од Европа за 2023 година

Вестерн играта “Hard West 2” од Полското студио Ice Code Games ја освои наградата “Best Game” на Central Easter European Game Awards 2023 и со тоа се прогласи за најдобрата игра која што била направена од периодот на Јуни 2022 година до Септември 2023 година. Central Easter European Game Awards (CEEGA) се годишни награди кои

Прочитај повеќе
Xbox

PC Game Pass Официјално Пристигна во Македонија

Microsoft ја лансира својата услуга PC Game Pass во 40 нови земји денес, вклучително многу европски пазари, но најбитно е што Официјално Пристигнува и во Македонија. По прегледот на услугата во овие земји во изминатите два месеци, PC Game Pass е официјално достапен во земјите низ Европа, Северна Африка и Блискиот Исток, вклучувајќи ги Хрватска,

Прочитај повеќе