Новости

MMO Dune: Awakening ќе се Одвива во ‘Алтернативно’ Време

Минатата година го добивме нашиот прв поглед на Dune: Awakening, Open-World Survival MMO од Funcom поставен на „огромниот и беспрекорниот Arrakis“ што ќе го споделуваат „илјадници играчи“. Но, додека кинематографскиот трејлер ни покажа некои познати глетки како пустинската планета Arrakis и песочниот црв што консумира зачини, сепак имавме многу прашања. Минатата недела добивме одговор на […]

Прочитај повеќе
PC

Dune: Spice Wars влегува во Early Access во април

Dune: Spice Wars, новата стратешка игра базирана на научно-фантастичниот универзум на Френк Херберт и неговата неодамнешна филмска адаптација, ќе биде лансирана на Steam Early Access за компјутер на 26 април. Издавачот Funcom и развивачот Shiro Games – кои го направија добро ценетиот Northgard – исто така потврдија дека Fremen ќе биде една од четирите фракции […]

Прочитај повеќе