Поп-култура

На 13 јули ќе се одржи првиот JRPG Quest во BASE42

Организацијата за промоција на источноазиски култури во Македонија, ПАГОДА во соработка со медиумот за филмови и серии, стрипови и поп култура, Комикс.мк, го најавија првиот JRPG настан во земјава насловен “JRPG QUEST ’24” кој ќе се одржи на 13 јули, со почеток во 19 часот, во просториите на локалот BASE42. Настанот ќе се отвори со

Прочитај повеќе
Новости

Tales Of Aries и Scarlet Nexus добиваа интересн кросовер

Tales of Arise и Scarlet Nexus беа два од најдобрите JRPG во 2021 година (ако сте љубител на жанрот, треба да играте и Nier Replicant!). Пред неговото објавување, Arise беше предвидена како дефинитивна игра за 25th Anniversary Tales која промовира попростран свет на игри од претходните записи и прекинувач за моторот што ќе ги зголеми

Прочитај повеќе