Технологија

Интернетот Starlink од сега е достапен и во Македонија

Денес компанијата SpaceX на нивниот Twitter профил ја сподели оваа убава вест дека Македонија е првата од неколкуте Балкански земји каде што може да се нарача Starlink! Во моментот на пишување на оваа статија, сателитскиот интернет Starlink е достапен во 48 земји во САД и 36 земји низ светот. Целта на SpaceX е глобално да […]

Прочитај повеќе