Игрици

Нови 12 игри номинирани за 2024 Video Game Hall of Fame

Официјално се објавени игрите кои што се номинирани за 2024 World Video Game Hall of Fame од страна на The Strong National Museum. Листата оваа година е исполнета со игрите Asteroids, Elite, Guitar Hero, Metroid, Myst, Neopets, Resident Evil, Tokimeki Memorial, Tony Hawk’s Pro Skater, Ultima, and You Don’t Know Jack. “The finalists this year

Прочитај повеќе