Новости

Dragon’s Dogma 2 пристигнува на 22ри март 2024

Паневропскиот информативен одбор за игри (PEGI) откри дека датумот на објавување на Dragon’s Dogma 2 е 22 март 2024 година. Покрај листата, која се чини дека е објавена предвреме пред официјалното најавување, откриено е дека во играта ќе има многу In-Game купувања кои што се уште не се знае за што точно би биле. Dragon’s

Прочитај повеќе
Игрици

Првиот гејмплеј за фамозната Dragon’s Dogma 2

Продолжението на култниот акционен RPG хит Dragon’s Dogma доби прв официјалн долг гејмплеј кој што беше прикажан на Tokyo Game Show 2023. Погледот на Dragon’s Dogma 2 со креативниот директор на играта Hideaki Itsuno опфаќа некои клучни концепти на играта. Ги опишува четирите почетни класи и покажува борба и истражување, што е очигледно четири пати

Прочитај повеќе
Игрици

Dragon’s Dogma 2 ќе биде ‘четири пати’ поголема од првата игра

Претстојното продолжение Dragon’s Dogma 2 ќе биде „приближно четири пати“ поголемо од оригиналната игра во однос на обемот на што ќе нуди целата игра. Во неодамнешниот твит од официјалниот профил на Dragon’s Dogma, беше објавено видео во кое се прикажани некои од опкружувањата на играта, вклучувајќи го и коментарот за обемот на играта. Претстојното продолжение

Прочитај повеќе