Оркестар свират симфонии од A Plague Tale: Requiem

Focus Entertainment објави 40-минутно видео со симфонии од играта A Plague Tale: Requiem во изведба на филхармониски оркестар и хор за да ја прослави номинацијата за играта на Asobo Studio за пет категории во The Game Awards 2022.

“We’re thrilled by this exciting chance, which confirms the overwhelmingly positive reception of the game. Part of the success undeniably goes to the game’s remarkable score, also nominated as Best Music for The Game Awards, composed by Olivier Derivière and featuring world-class performers. They gave an exceptional concert for the occasion of the game’s release, now available to watch on YouTube to celebrate the successful first weeks and nominations for The Game Awards.”

Focus Entertainment

Olivier Derivière е композитор ветеран, кој работел на игри како Alone in the Dark, Remember Me, Vampyr и претходната игра A Plague Tale: Innocence.

Настапот е полн со навистина извонредни луѓе кои што се занимаваат со оваа работа со години. Извонредните изведувачи кои соработуваа со Olivier Derivière на партитурата се Eric-Maria Couturier – истакната членка на Ансамблот Intercontemporain – и двократниот добитник на Греми наградуваниот хор на Естонската филхармонија, кои даваат магични вокали на композициите.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Штотуку беше потврдено кој ќе го игра најголемиот дел од групата пријатели на Аби во The Last of Us за втората сезона која треба да ја видиме во 2025 година. Во моментов, снимањето за сезоната е започнато и најголемите улоги кои се снимаат моментално се со Педро Паскал и Бела Ремзи. Последни информации што знаеме за сниањето е дека се одвива во Канада. Денес, ликовите на Мани, Мел, Овен и Нора беа потврдени дека се избрани.

Ако сте ја играле The Last of Us Part II, ќе знаете точно кои се Нора, Мани, Овен и Мел. Тие играат прилично важни споредни улоги во играта од 2020 година, иако нивното место во втората сезона од серијата допрва треба да се преполни.

Еве го неодамна откриениот кастинг:

  • Manny – Danny Ramirez (Top Gun: Maverick)
  • Mel – Ariela Barer (Marvel’s Runaways)
  • Nora – Tati Gabrielle (Uncharted)
  • Owen – Spencer Lord (Riverdale)