Sony работат на следната генерација на Рачни Конзоли

Sony конечно, но овој пат навистина конечнооо, можат да се пофалат дека се приклучуваат на пазарот за рачни конзоли! И не, тој што ќе каже дека “PlayStation Portal” се смета за таква конзола… Не. Тука може да заврши целиот разговор.

Според познатиот хардверски протекувач Moore’s Law Is Dead (MLID), во Sony се работи на нова рачна конзола, што нормално не е стриминг, која би поддржувала и играла игри. Или во превод, би била следната генерација на VITA.

Во својот извештај, MLID вели дека уредот ќе има прилагоден AMD APU кој „во моментов е во фаза на дизајнирање на високо ниво“ и е „најмалку две години излезен и технички сè уште нема зелено светло за лансирање“. Исто така, се споменува дека, врз основа на разговори со креаторите, новиот рачен уред би можел да одржува компатибилност со игрите на PlayStation 4 додека добива целосно одобрение за насловите на PlayStation 5.

Во извештајот се наведува дека уредот е сè уште во најраниот развој, така што работите најверојатно ќе се променат. Исто така, не е јасно кога ова би можело да биде откриено и/или објавено од Sony. И на крај, MLID вели дека иако може да потврди дека рачниот уред е во развој и дека AMD има договор за APU, „точните спецификации“ на уредот се шпекулации од негова страна.

КОНЕЧНО НОВА VITA!!!

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Се појавија нови протекувања на кои се прикажани видео снимки од некои возила кои доаѓаат до Helldivers 2. Претходно оваа недела се појави протекување во кое беа прикажани машини кои доаѓаат во играта, кои се чини дека се дел од содржина која треба да дојде наскоро. Новото видео, објавено од GameOverDeo на YouTube, покажува нови возила, оружје и механизми со поголеми детали.

Разбирливо е дека, заедницата го спореди ова возило со возилото Warthog од Halo, кое се контролира како еден играч го вози, а друг пука со горната пушка. Во меѓувреме, други снимки ги прикажуваат механизмите во акција. Во моментов не е јасно кога новото ажурирање ќе дојде на играта, но еден член од студиото во несогласувањето на играта изјави дека механизмите биле „добро да почкаат некое време“, што сугерира дека тие би можеле да дојдат порано отколку подоцна.