Сите игри најавени на јануарскиот PlayStation State of Play

Сите гејмери се секогаш задоволни кога има настани каде што се прикажуваат и најавуваат нови видео игри! Посебно фанатиците на PlayStation се секогаш задоволни кога ќе го има нивниот омилен настан – State of Play.

Овој јануарски State of Play може да се пофали со 40мин. контент, но и преполн со 15 игри! Убавината е што видовме толку игри, но не беше нешто само помали или поголемо, туку имаше многу различни работи. Кога на ист настан ќе се стават игри како например нова Sonic игра, но на крај целосен Трејлер за приказната на Death Stranding 2, знаеш дека се работи за голем настан!

Дефинитивно работите кои што на овој State of Play оставија голем впечаток беа Project Eve (од денес официјално позната како Stellar Blade), Silent Hill 2, Rise of The Ronin, и нормално Death Stranding 2. Нормално не смеат да се заборават сите други како JUDAS и нова METRO VR!

Project Eve – Stellar Blade

Silent Hill 2

Rise of the Ronin

Death Stranding 2

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Неодамна, целосно нова игра Age of Empires беше откриена од TiMi Studios, креаторите на Call of Duty Mobile, Honor of Kings и Arena of Valor. Тоа е мобилна игра – едноставно насловена „Age of Empires Mobile“ – и носи сè што легендарната серија на стратегии има да понуди на рачните уреди. Во интервју за медиумот GamesRadar, продуцентот кој работи на играта, Робин Ксин, го детализираше амбициозниот план за Age of Empires Mobile.

Вашата нова Мобилна Империја

Беше нагласено прво и основно дека планот од самиот почеток „отсекогаш бил да се донесе стратегиското искуство на франшиза од врвна класа до пошироката публика на мобилна платформа.“ Во интервјуто за GamesRadar, Робин Ксин објасни дека и покрај тоа што е мобилна игра, Age of Empires Mobile ќе има голема опсадна игра со „команданти на историски херои“. Има интелигентен интерфејс што го олеснува управувањето со единиците на бојното поле, а има и солидна комбинација на режими за еден играч и повеќе играчи за да ја обнови играта. Ксин објасни:

We’ve incorporated some new single-player modes that are based on real-time strategy and made some distinct changes to our multiplayer modes. One of the big updates is our alliance gameplay, which pits massive player alliances against one another in epic siege wars. You’ll take on players from all over the world and we expect those who are most cooperative to play with their allies will win.

Официјалната изјава од Робин Ксин

Има повратни повици на претходните наслови од Age of Empires, што би требало да ги забавува љубителите на класичната стратегија за франшиза и да ги забавуваат и расположени. Имаше последна забелешка во која се споменува претстојната бета верзија за играта, која треба да започне наскоро на уредите на Apple и Android.