Организацијата PETA бараат во God of War Ragnarok да има “Peta Mode” каде што ќе нема насилство врз Животни

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Повеќето луѓе знаат дека сè што ќе му застане на патот на големиот и веќе стариот Kratos нема да заврши баш сјајно. Без разлика дали тоа е со сечилата, секирата или само со рацете на Kratos, знаеме дека премногу крв е пролеана од негова страна, посебно кај суштествата и животните. Поради таа причина групата за права на животните PETA повеќе би сакале Kratos да ги поштеди сите суштества кои застануваат на патот на Kratos. Здружението бара во играта да се стави “PETA MODE” каде што ќе нема насилство врз никое животно!

Во неколку објави преку официјалниот Twitter профил на PETA, организацијата бара од Sony Santa Monica да им дозволи на играчите да ја играат Ragnarok без да мора да го исфрлаат „насилството врз животните“. Секој кој е дури и неколку часа во играта ќе биде свесен дека Kratos масакрира еден куп животни што му се на патот, но PETA сака да има начин да го избегне сето тоа крвопролевање. Бидете предупредени дека надоле претстојат благи спојлери на God of War Ragnarok, ако се уште не сте ја играле можно е да добиете спојлер!

Ова не е прв пат, а ни па последен пат PETA да повика голем издавач да промени една од своите игри. Позабележителен пример за ова беше за време на лансирањето на Far Cry 6, во кое PETA побара од Ubisoft да ја отстрани мини-играта со петли. Ништо не беше променето на крајот, и многу е веројатно дека серијаталот God of War ќе има многу колење животни во идните наслови. Во идните наслови нормално доколку се направат… А сите знаеме дека оваа франшиза нема да згасне така лесно.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

WP Post Author

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

E3 2023 полека но сигурно умира и изгледа дека ќе си замине во историјата, бидејќи издавачот на видео игри Ubisoft денес потврди дека повеќе нема да присуствува на настанот. За прв пат од 2019 година, Е3 треба да се врати овој јуни во Лос Анџелес, Калифорнија. По повеќекратните откажувања како резултат на пандемијата COVID, E3 2023 изгледаше како прва конвенција што на крајот ќе ја обедини целата индустрија за игри. Наместо тоа, слично како и многу други издавачи, Ubisoft сега избра да седи настрана и да си седат дома.

Во изјавата дадена до VGC, Ubisoft потврди дека нема да се појават на E3 2023. Првично, Ubisoft се обврза да се појави на E3 ова лето се додека настанот се случува. И покрај фактот дека E3 сè уште се случува многу, сепак, Ubisoft на крајот се врати на својот збор и нема да одлучи да ги насочи своите претстојни игри ова лето на поинаков начин.

“E3 has fostered unforgettable moments across the industry throughout the years. While we initially intended to have an official E3 presence, we’ve made the subsequent decision to move in a different direction, and will be holding a Ubisoft Forward Live event on 12th June in Los Angeles. We look forward to sharing more details with our players very soon.”

Изјава од Ubisoft

Како што истакнаа од Ubisoft, сепак они ќе направат нешто овој јуни кога ќе ја одржат својата следна презентација на Ubisoft Forward. Во последниве години, Ubisoft почна да има повеќе свои преноси во живо за да објавуваат големи најави. И додека сè уште не е познато што ќе има јунскиот Ubisoft Forward, се чини веројатно дека во овој момент ќе се појават нови информации за Assassin’s Creed Mirage, Skull & Bones и Avatar: Frontiers of Pandora.