Облека од Ghost of Tsushima се продава во продавниците за туристи на островот Tsushima

Ghost of Tsushima се покажа како многу популарна игра кај Јапонците – до тој степен што клучните вработени во Sucker Punch станаа официјални амбасадори на вистинскиот остров Цушима. Ова беше откако играта доби секакви награди од медиумите и фановите ширум светот, посебно тие од Јапонија.

Јапонската љубов кон ексклузивата за PlayStation ќе продолжи, бидејќи туристичкиот одбор на Цушима сега има низа свежи производи од Ghost of Tsushima, кои ќе се продаваат на самиот остров. Производите вклучуваат некои маици со убав изглед, кошули со копчиња, шалови, чорапи, чаши и многу повеќе. Ако планирате патување до Цушима наскоро, веројатно вреди да внимавате. И сите производи се директно инспирирани од самата игра.

Ќе биде интересно да се види како ќе издржи односот на Ghost of Tsushima со реалниот живот на Јапонија, бидејќи на големо се шпекулира дека се подготвува продолжение. А додека го видиме тоа продолжение ќе видиме игран филм кој е адаптација на играта.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Според новиот извештај на Dealabs, доверливиот протекувач billbil-kun тврди дека God of War Ragnarök наскоро ќе добие најава за PC.

Извештајот проценува дека верзијата за компјутер ќе биде „објавена некаде во мај 2024 година“, лабаво преведена. Се додава дека најавата би можела да пристигне за време на новата изложба на PlayStation, која, исто така, веројатно доаѓа овој месец.

Dealabs, исто така, споменува дека не може да го потврди датумот на објавување за PC верзијата на God of War Ragnarök, иако го истакнува датумот на лансирање на оригиналот во 2022 година.

God of War Ragnarök е еден од најценетите ексклузивни наслови на PlayStation. Сепак, PlayStation ќе ја објави Ghost of Tsushima Director’s Cut за ПЦ следната недела на 16 мај. Значи, постои преседан за слични планови.

И покрај некои измешани чувства за PSN, новата верзија за компјутер на Ghost of Tsushima изненадувачки ќе ги вклучи и трофеите на PlayStation и преклопот. Не е јасно дали овие карактеристики на компјутер ќе се прошират на наслов како God of War Ragnarök.

Billbil-kun успешно објави различни вести од индустријата и други неизбежни најави. Ова ги вклучува тврдењата за Death Stranding 2 од јануари 2024 година. Набргу потоа, Death Stranding 2 доби нов трејлер за приказната.

Значи, многу е веројатно дека доаѓа најавата за God of War Ragnarök. Сепак, ништо не е потврдено, а PlayStation се уште официјално не се закачи или откри ништо.