Naughty Dog официјално ја потврдија The Last of Us 3

The Last of Us Part 3 е официјално во изработка и е потвдена од страна на Naughty Dog! The Last of Us е една од најголемите франшизи во гејминг индустријата и е една од најважните IP-иња на Naughty Dog и PlayStation. Првата игра беше огромен успех и го издигна веќе успешниот девелопер на нови височини и им даде серија да жонглираат заедно со Uncharted. Сепак, имаше нејаснотии околу тоа дали ќе добиеме трета игра и кога може да дојде третата игра, особено затоа што Naughty Dog се чини дека работи на многу проекти, вклучително и целосно нова франшиза.

Со тоа, денес беше објавен нов документарец за создавањето на The Last of Us Part II и завршува со креаторот на серијата Нил Дракман кој зборува за иднината на серијата. Директорот на играта истакна дека претходно цитирал дека има преглед за The Last of Us Part 3, тој замислува некаков вид спин-оф игра со Томи што е негова самостојна приказна. Тој со години се обидува да смисли приказна, за жал се уште ја нема, и додека сè уште не му е целосно расчистено, тој има возбудлив концепт за трета игра и верува дека има уште една приказна за раскажување. Тој, исто така, беше јасен дека нема да успеат со франшизата ако ја немаат вистинската идеја бидејќи верувал дека The Last of Us Part II е добар крај ако тоа е начинот на кој треба да биде, но се чини дека конечно ќе се случи.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Се појавија нови протекувања на кои се прикажани видео снимки од некои возила кои доаѓаат до Helldivers 2. Претходно оваа недела се појави протекување во кое беа прикажани машини кои доаѓаат во играта, кои се чини дека се дел од содржина која треба да дојде наскоро. Новото видео, објавено од GameOverDeo на YouTube, покажува нови возила, оружје и механизми со поголеми детали.

Разбирливо е дека, заедницата го спореди ова возило со возилото Warthog од Halo, кое се контролира како еден играч го вози, а друг пука со горната пушка. Во меѓувреме, други снимки ги прикажуваат механизмите во акција. Во моментов не е јасно кога новото ажурирање ќе дојде на играта, но еден член од студиото во несогласувањето на играта изјави дека механизмите биле „добро да почкаат некое време“, што сугерира дека тие би можеле да дојдат порано отколку подоцна.