Првото големо ажурирање на Elden Ring додаде повеќе тајни, квестови и луѓето во веќе огромниот свет

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Elden Ring го доби ажурирањето V1.03, и иако тој скромен број можеби не сугерира ништо вредно за одбележување, играта всушност тајно додаде и поправи некои прилично големи и важни работи!

Прво, а можеби и најнеочекувано, е листата на содржини што се воведени во играта. Како и можноста да се означи името и локацијата на NPC директно на мапата, остранувањето на една од најголемите фрустрации кои што играчите ги имаат со играта. До сега играта не чува никакви евиденции за вашите средби со NPC (особено NPC кои даваат потрага). Ажурирањето исто така додава нов NPC (Jar-Bairn), додава некои NPC што може да се повикаат во повеќе ситуации, па дури и нови фази на потрага за мисии кои вклучуваат Diallos, Nepheli, Loux, Kenneth Haight и Gateheeper Gostoc.

Во играта се додало и нова музка во заднина за делови од отворениот свет, многу поправени грешки, како и голем број промени во рамнотежата, што може да биде од особен интересе ако ја сакате играта брзо. Може да го прочитате се што е дадено подолу.

Додадени дополнителни елементи

 • Added a function to record an icon and the name of an NPC on the map when you encounter that NPC.
 • Added NPC Jar-Bairn.
 • Added new quest phases for the following NPCs: Diallos/ Nepheli Loux/ Kenneth Haight/ Gatekeeper Gostoc.
 • Added some summonable NPCs in multiple situations.
 • Increased the number of patterns of objects player can imitate when using Mimic’s Veil.
 • Added night background music for some open field area.

Поправување на багови

 • Fixed a bug that prevented summoned NPCs from taking damage in some boss battles.
 • Fixed a bug that sometime prevented the player from obtaining item after boss battle.
 • Fixed a bug that causes dialogue to be skipped when talking to NPCs and using custom key configurations.
 • Fixed a bug that causes the player to freeze when riding.
 • Fixed a bug that causes arcane to scale incorrectly for some weapons.
 • In situation where the player cannot obtain more than 2 talisman pouches, added talisman pouch to Twin Maiden Husks shop line up.
 • Fixed a bug that prevented the user from warping to sites of grace from the map at the end of the game.
 • Fixed a bug that prevented the player from moving to the next area after the battle with the Fire Giant.
 • Fixed a bug which causes some weapons to have incorrect scaling after strengthening.
 • Fixed a bug which causes some weapons to not use stat scaling.
 • Fixed hang-ups in certain occasions.
 • Fixed a bug which incorrectly displays multiplayer area boundary when playing online.
 • Fixed a bug that allows player to activate Erdtree Greatshield’s weapon skill without absorbing an attack using a special combination of item and incantation.
 • Fixed a bug which causes Fire’s Deadly Sin incantation to have different effect.
 • Fixed a bug with the Ash of War, Determination and Royal Knight’s Resolve, where the damage buff will also apply to other weapons without that skill.
 • Adjusted the visual effect of Unseen Form spell.
 • Deleted the Ragged armor set from the game which was mistakenly obtainable in previous patch.
 • Fixed a bug that causes some hostile NPCs to drop Furlcalling Finger Remedy.
 • Fixed a bug that causes incorrect sound effect to play in some situations.
 • Fixed a bug which causes visual animation and hitboxes to not be displayed correctly on some maps.
 • Fixed bugs which causes incorrect visual and behavior for some enemies.
 • Fixed a bug that causes incorrect stat parameter for some armor.
 • Text fixes.
 • Other performance improvement and bug fixes.

Промени во балансирање

 • Increased the drop rate of Smithing Stone for some enemies.
 • Added Smithing Stone to some early game shop line up.
 • Increased shield’s effectiveness.
 • Increased the damage for all offensive cracked pot items.
 • Increased the damage for the following items: Spark Aromatic/Poison Spraymist.
 • Increased the effect duration for the following items: Uplifting Aromatic/ Ironjar Aromatic.
 • Increased HP healing for Torrent when using the following items: Rowa Raisin/ Sweet Raisin/ Frozen Raisin
 • Reduced FP consumption and increased the damage of the following sorceries: Glintstone Cometshard/ Comet/ Night Comet
 • Increased the damage of the following sorceries: Gravity Well/ Collapsing Stars/ Crystal Barrage
 • Decreased FP consumption of the following sorceries: Star Shower/ Rock Blaster/ Gavel of Haima/ Founding Rain of Stars/ Stars of Ruin/Greatblade Phalanx/Magic Downpour/ Loretta’s Greatbow/ Loretta’s Mastery/ Carian Greatsword/ Carian Piercer/ Shard Spiral
 • Raised projectile speed and range of Great Glintstone Shard
 • Decreased Ash of War, Hoarfrost Stomp’s damage and increase cast time.
 • Increased Ash of War, Bloody Slash’s self-inflict damage while slightly lowering the damage and increasing the cast time.
 • Decreased weapon skill, Sword of Night and Flame’s damage.
 • Increased FP consumption and lower duration of Ash of War, Barricade Shield.
 • Changed FP consumption timing of Ash of War, Prelate’s Charge.
 • Decreased the damage of spirit summoned when using the item Mimic Tear Ash and changed the spirit’s behavior pattern.
 • Other enemy and weapon balance changes

The version number of this update shown at the lower right corner of the Title Screen will be as follows:

 • App Ver. 1.03
 • Regulation Ver. 1.03.1

Дали сте влезени во светот на The Lands Between и дали сте задоволни од целата игра до сега? Пишете ги вашите миселења за играта и ова ажурирање во комеантарите, или пишете ни на некои од социјалните мрежи.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Соберете докази дека вашиот сопружник изневерува и однесете ги на суд во цртаната, мрачна авантуристичка игра My Divorce Story

Веројатно сте стапиле во брак во неколку игри во текот на годините – The Sims 4, Skyrim, My Time at Portia – но немам големо искуство со виртуелен развод. Тоа ќе се промени следниот месец кога ќе се игра вантуристичката игра My Divorce Story, која ја развива јужнокорејски адвокат за развод и се заснова на вистински случаи на развод.

Авантурата (се чувствува малку чудно да се нарече така) започнува кога ќе добиете анонимна порака дека вашиот сопружник изневерува. „Во рок од шест месеци од откривањето на аферата, мора да соберете доволно докази и да ги изнесете пред судот“, се вели на страницата на продавницата на Steam на играта. „Во овој кошмар на животот, мора да одржувате здрав однос со вашиот сопружник. Но, зад грбот на вашиот сопружник собирате докази за успешен развод“.

Звучи како забавно? Шестмесечниот рок е упатување на Граѓанскиот законик на Кореја, член 841, кој вели дека ако брачниот другар извршил дело на „нечистотија“, нивниот партнер може да поднесе барање за развод, но само во рок од шест месеци откако ќе дознае за аферата. Значи, часовникот отчукува во вашата возбудлива потрага да докажете дека вашата вистинска љубов е срање. Во трејлерот можеме да видиме како еден партнер го истражува другиот и станува се посомнителен додека собираат делови од докази, како сметки од ресторани и никулци за билети за кино. Кого го носат на вечера и кино? Сигурно не си ти. Минииграта вклучува боцкање на Вуду куклата на наводно неверниот партнер со игла, што обично не е знак за здрава врска.

И покрај цртаната уметност и нежниот саундтрак, сето ова се чувствува убаво… непријатно? Да, изневерувањето е ужасна работа, но истото е и да се копа по телефонот на вашиот сопружник, да се пробие неговата лозинка за да можете да ги читате неговите е-пошта и да ги следите со GPS. Повторно, не можам да ја пропуштам шансата да играм детектив, дури и ако сите индиции укажуваат на споредната работа на мојот партнер и случајот заврши на суд за развод.

Само точките од куршуми наведени на страницата на продавницата на Steam се мрачни, бидејќи „Најдете предмети што чуваат посебни спомени за двајцата!“ кои потоа стануваат „парчиња на бес и беда што го формираат сведоштвото за крајот на бракот“. Исто така, има повеќекратни завршетоци, па можете повторно и повторно да играте низ скршеното срце за да ги откриете сите. Дали би сакале да го направите тоа? Секако дека би!

Колку и да звучи груб, тоа е интересен концепт и исто толку распространет како што е разводот (Јужна Кореја има стапка на разводи околу 47%, а во САД е околу 45%) тоа е тема што не се истражува многу во видео игрите. Можете да кажете „Да“ на Мојата приказна за разводот на 18 август.