Неименуваната играта на Activision Blizzard е Откажана, а со нејзе си заминува и Претседателот на Компанијата

Денес се случуви најгопемиот бум од страна на Microsoft! Компанијата излезе со огромен број на информации кои што ќе ги шокираат сите!

Прво, речиси 2000 вработени треба да бидат отпуштени; второ, претседателот на Blizzard, Мајк Ибара ја напушта компанијата!

Не само тоа, туку беше потврдено дека ненајавената сурвајвл на Activision Blizzard, која се појави во профилите на ArtStation минатата година, е откажана!

Беше најавено дека тимовите кои работат на тој проект, кој сега никогаш нема да биде откриени, ќе бидат префрлени да работат на други проекти.

Microsoft!? Што се дешава?!

Во моментов, сурвајвл игрите гледаат огромен бум. Неодамна, успехот на Pocket Pair’s Palworld покажа дека сурвајвл игрите со отворен свет (особено оние што ги имитираат Покемон) имаат огромна моќ во индустријата, привлекувајќи милиони играчи со леснотија.

Тековниот успех на оние како DayZ, придобивките од раниот пристап на Sons of the Forest и постојаната моќ на Escape from Tarkov докажуваат дека гејмерите го сакаат елементот за преживување во нивните игри. За жал, по бранот отпуштања во Мајкрософт што влијаеше на гејмерските филијали на компанијата (вклучувајќи ги Activision и Bethesda), неименуваната сурвајвл игра на Activision Blizzard е откажана.

До денес, не видовме ништо опипливо за сурвајвл играта надвор од референците направени на различни профили на интернет, и иронично, официјалното откажување на проектот е првпат да се потврди постоењето на истиот – на некој начин. Во интерен меморандум добиен од The Verge, Мет Бути од Xbox истакна дека оние кои работат на откажаната игра ќе се префрлат на други проекти во развој на Activision Blizzard.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Неодамна, целосно нова игра Age of Empires беше откриена од TiMi Studios, креаторите на Call of Duty Mobile, Honor of Kings и Arena of Valor. Тоа е мобилна игра – едноставно насловена „Age of Empires Mobile“ – и носи сè што легендарната серија на стратегии има да понуди на рачните уреди. Во интервју за медиумот GamesRadar, продуцентот кој работи на играта, Робин Ксин, го детализираше амбициозниот план за Age of Empires Mobile.

Вашата нова Мобилна Империја

Беше нагласено прво и основно дека планот од самиот почеток „отсекогаш бил да се донесе стратегиското искуство на франшиза од врвна класа до пошироката публика на мобилна платформа.“ Во интервјуто за GamesRadar, Робин Ксин објасни дека и покрај тоа што е мобилна игра, Age of Empires Mobile ќе има голема опсадна игра со „команданти на историски херои“. Има интелигентен интерфејс што го олеснува управувањето со единиците на бојното поле, а има и солидна комбинација на режими за еден играч и повеќе играчи за да ја обнови играта. Ксин објасни:

We’ve incorporated some new single-player modes that are based on real-time strategy and made some distinct changes to our multiplayer modes. One of the big updates is our alliance gameplay, which pits massive player alliances against one another in epic siege wars. You’ll take on players from all over the world and we expect those who are most cooperative to play with their allies will win.

Официјалната изјава од Робин Ксин

Има повратни повици на претходните наслови од Age of Empires, што би требало да ги забавува љубителите на класичната стратегија за франшиза и да ги забавуваат и расположени. Имаше последна забелешка во која се споменува претстојната бета верзија за играта, која треба да започне наскоро на уредите на Apple и Android.