Најавена е Kingdom Hearts 4 за 20 години постоење на франшизата

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Square Enix откри дека го развива Kingdom Hearts IV, главното продолжение на Kingdom Hearts III од 2019 година.

Ова беше откриено за време на трејлерот за најава за 20-годишнината објавен од Square Enix денес и по приближно четири минути информации за тековните и претстојните мобилни игри на Kingdom Hearts, екранот трепка на „The Lost Master Arc“. Како што може да претпоставите врз основа на крајот на Kingdom Hearts III, изгубениот господар е веројатно Сора, која спие во светот налик на Токио во кој последен пат го видовме.

Добиваме увид во многу поинаков визуелен стил за Sora и Kingdom Hearts – најреалистичниот изглед, ако сакате, Kingdom Hearts досега, со целосна визуелна ремонт за Sora и NPC на овој свет. Додека трепка низ некои убави средини, еден наратор го вели следново:

„Ако ова не е крајот што го посакувате – ако ви носи очај – тогаш оставете го овој свет во друг. Вашите опции се бесконечни. Срцето престојува во душата, која пак е водена од судбината до нејзиното вистинско место. Изборот е ваш уште еднаш. Меѓутоа, ако навистина го оставите овој свет зад себе, не очекувајте да се вратите на оној од кој сте дошле“.

Тоа е застрашувачка порака, навидум дадена на Сора од некои од членовите на Организацијата XIII, видена на крајот од трејлерот, и јасно покажува дека најверојатно ќе се бориме против Heartless во овој нов свет како Токио. Не боли тоа што џиновски Heartless всушност се појавува среде градот за да почне да предизвикува хаос. Меѓутоа, пред тоа, една девојка ѝ кажува на Сора дека тој е на овој свет една недела и спие. Не ѝ треба многу време на Сора да ја препознае Бездушната закана во градот и како што очекувате, тој се упатува право кон него, со Keyblade во рака. Овде, гледаме некои нови потези во арсеналот на Сора, како некои лесни паркур способности и синџир на Keyblade кој делува многу како кука за борба. Тој се искачува до зградата, а потоа се спушта на друга, паѓа низ воздухот, пред да изврши разурнувачки напад со магична вежба што ги поразува Бездушните.

Иако овој трејлер директно не ги допира последните настани на Kingdom Hearts III, кои мора да признаат дека добиваат многу Final Fantasy Versus XIII преку франшизата Verum Rex во играта, јасно е дека ова е истиот свет како и последните секвенци. Ако едно е јасно, ако режисерот на Kingdom Hearts III, Тецуја Номура се врати да го режира Kingdom Hearts IV, се чини дека тој нурнува длабоко во страната на Verum Rex од франшизата за конечно да го направи она што е во основа неговиот Versus XIII. Што се однесува до тоа кога ќе дознаеме дали тоа е тоа, или дали е нешто сосема друго, само времето ќе покаже бидејќи трејлерот не вклучува никаков вид прозорец за издавање. На главните игри на Kingdom Hearts обично им треба малку време за да се развијат, но Номура во минатото изјави дека не предвидува дека на тимот ќе му треба толку време колку што му требаше за да го развие Kingdom Hearts III за да развие продолжение на истиот.

Ако сте загрижени дека страната на Verum Rex на Kingdom Hearts го елиминира потенцијалот за ликовите и световите на Дизни, немојте да се потите – по откривањето на насловот, трејлерот ги пресекува Доналд и Гуфи, кои ја бараат Сора, пред тие да бидат нападнат. Оваа мала сцена многу личи на „Еј, не грижете се – Дизни сè уште ќе биде дел од оваа серија во Kingdom Hearts IV“.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

WP Post Author

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

PlayStation претстави нов трејлер пред објавувањето на God of War Ragnarök.

Овој трејлер, насловен Myths of Midgard, нуди кратко резиме на епот на God of War од 2018 година. Во него глуми Felicia Day, додека таа ја раскажува досегашната приказна за Кратос и Атреус. Во текот на прераскажувањето, кое изобилува со навистина прекрасни уметнички дела, има и мали „изненадувања“ од Мимир што го знае сето тоа.

Има и нов блог за PlayStation кој ја детализира приказната, иако се разбира сето тоа завршува пред да започне Рагнарок. God of War Ragnarök треба да излезе во среда, 9-ти ноември и за PlayStation 4 и PS5.

Пред ова издание, Sony ги детализираше различните изданија што играчите ќе можат да ги добијат. Ова го вклучува и Jotnar Edition, чија цена е 230 долари. За ова, ќе добиете многу фенси физички предмети и дигитален код за играта – но без диск. Како што, за жал, стана норма, сепак, веќе го искористуваат ентузијазмот на обожавателите за серијата God of War, со ограничено издание на верзии на God of War Ragnarök кои се појавуваат на сајтови како што е eBay за повеќе од двојно повисока цена од малопродажбата.